Tapeten



Här är tapeten för er som inte klickade på länken =)

Jo Carro, jag kommer ihåg, men då ska man passa in tider och förklara vad man ska ha, och du vet...det är lättare att bara gå in och handla =) Handlade av Annelie på tappers så jag fick rabatt på tapeten och resten av grejerna iaf... det är golvet som drar iväg på pengarna! =P

Jag är lite lätt kär i tapeten iaf...

har bestämt att det blir vitlasering av paneltaket i "köket"... och vitmålade av fönsterfoderna, ska plocka ner allting i köket i morgon kväll när bökis har somna,så det bara är att riva ut allt som ska rivas ut på torsdag å sätta igång med det hele =P

Att göra slut på pengar

vet ni hur snabbt man kan göra av med..säg i runda slängar 12 000 kr?
om man är in i 3 olika butiker?

För mig tog det ungfär 3 timmar, men då hade jag med mig en kinkig bebis och haft ett depåstopp ¨på mormors jobb för att mata den hungriga och övertrötta ungen =)

Sen kan jag berätta att välja tapet är inte det lättast...men om du trycker Här så får du se den valet föll på till slut.

Försökte få så jag kunde lägga in bilden, men det ville sig inte.

Ska ta ut min övertrött bebis som inte vill sova i sin säng på promenix nu och se om det går nått bättre... föga troligt, kommer väl att sluta med att hon traskar bredvid vagen och allting går i snigelfart!

En liten spatserande apa =)

Lill-apan har ju lärt sig gå (apa för att hon hänger och slänger överallt och aldrig är still ochj gör allt för att få mamma och pappa och storasyster att skratta). Vet ni hur konstigt det är att vända sig om i köket och mot en kommer en 80 cm liten person spatserande mot en med armarna numer hängde efter sidorna som om hon aldrig gjort något annat?

När det egentligen bara är 4 veckor sen hon tog sina första egna staplande steg mellan bordet och soffan?

Hon har lärt sig parera att gå över trösklar till och med, och börjar hon tappa balansen som faller hon inte handlöst utan sätter sig försiktigt på huk och kollar om det gick bra sen reser hon sig igen....


Sjuk! SJukt är vad det är!

Men jag är väldigt glad åt att jag slipper gå runt och hålla i händerna på henne för att hon ska kunna gå!

Förresten så, på öppna förskolan hittar hon på en massa fyr, och får alltid ett harem av 2-3 ungar efter sig som kollar in vad hon gör, hur hon gör det och om de kan göra likadant!
 TROLL! Ett lite troll är vad hon är!!

Nu skulle jag ha haft en bild på henne spatserande här, men eftersom jag gått över till att fota med en gammal hederlig kamera med film man måste framkalla så blir det ingen ;-)

Liten och ännu mindre

Igår så låg jag på golvet ett tag när Minna klättrade runt på mig, var på hon lägger huvudet med örat neråt på magen då bebisen började sparka. Var på hon vände sig och tittade på mig, la ner huvudet igen, "fick en spark på sig" tittade upp på mig, asgarvade, la ner öra igen, bebisen sparkade och hon asgarvade igen.

Sötnosen liten! =)

Hon blev utmattad här på kvällen så hon somnade medan hon åt kvällsvälling. Var på dilemmat kom, ska hon får sova i knät ett tag eller ska jag gå upp med henne till sängen.

Det är så svårt att gå upp med henne när hon är så förbannat söt när hon ligger och sover i knät på en.

Hur som helst, hon sover ju bäst i sin säng så det vann ju till slut...men ja.


Varför jag aldrig hittar något...

Igår hittadejag min telefon i både vaggan (morgon) och tidningsinsamlingen (kväll), min plånbok tror jag ligger under fotöljen för tillfället, mina kort at antagligen utspridda över hela köket och vardagsrummet och mina nycklar, ja de har jag ingen som helst aning om vart de är. Sista JAG såg dem låg de i ytterfacket på skötväskan... Om de är det nu? Nepp...

Angående telefonen så tog Minna den från nattduksbordet där den låg på laddning igår och stoppade ner den i vaggan, på kvällen så plockade hon ner den från köksbänken (ja jag såg det men lät henne hållas för jag var upptagen med att öppna ugnen och hon var säkrare med telefonen än i närheten av mig och ugnen)

Plånboken plockade hon på nått vis ur korgen som låg på skänken och hade väldans roligt med...så jag har inte kommit mig för att ta den i från henne än, till mitt försvar så ska väl sägas att jag TRODDE hon hade min gamla med gamla kort i som hon "fått" för att hon ska låta bli den jag använder...

Om hon plockar ur korten ur den gamla? Nej!

Så...det är inte bara för att jag är försvirrad jag inte hittar något, det är för att min dotter är en långskånk som når betydligt längre än vad jag har förstått! (eller vill inse.......)

Kanelbullar

Jag tänkte ta en kvällspromenad med Minna nu på kvällen, tittade in i kylskåpet för att kolla om jag behövde handla nått så kunde jag ju slå två flugor i en smäll... var på jag ser en liten jäst förpakning som skulle gå ut här i slutet på veckan, var på min tanke var " vore ju synd att låta den förfaras" så då ställde jag mig och bakade kanelbullar istället... "för jag kunde ju gå en sväng medan jag väntade på att de skulle jäsa"

Kom jag ut på någon promenad? Nej!
Men jag fick ca 40 groteskt stora nybakta kanelbullar

Luktar förbaskat gott här hemma nu iaf!

Minna vill inte sova några längre stunder nu ikväll, hon krånglade gott och väl nästan 1 timme innan hon somnade vid halv 10, och hon har hunnit vakna och panikskrikit två gånger hittills =/
pluttan liten då

I wounder why!?
Hon som sovit så himla bra de senaste 2 nätterna (3 kanske eftersom hon sov hos mams då vet jag ju inte, men jag tror hon sov gott då med!)

Antingen är det fullmånen som spökar eller så kanske det är fler tänder på g?

Förresten så släpper hon saker och går mellan dem helt "frivilligt" nu =)
Innan har det mest varit om man ställt ner henne på golvet som hon gått till någon annan.
Hon spatserade från soffan till gå vagnen som stod bredvid tv nu på kvällen, genom hela vardagsrummet med andra ord! =)

Kanske är det som spökar, hon har ju hittills varje gång hon kommit på nått nytt vaknat på nätterna och velat "testa om det fortfarande går!"

Jag har gjort mitt...har du gjort ditt?

Om inte, gå in och rösta fram Emilia i Miss Cupcake tävlingen vett ja!
Klicka på bilden för att komma vidare!




Ingen lätt sak

Jag kommer bli tokig på det här med att köpa syskonvagn innan det blir klart.
Ena stunden är jag hel säker på att en Emmaljungavagn är det jag vill ha, alltså då inte en ny för de nya är värdelösa utan en begagnad. Finns ju massor på blocket, men då är ju problemet med "hur mycket är de använda? Är de helt slut i fjädringen? Osv osv"

och det är när jag börjar tänka i de banorna som jag blir och fundera på att vi kanske borde köpa en ny, just av de anledningarna. De kan ju vara skönt med garantier och likande, men då är ju frågan, vad ska man köpa för vagn egentligen?

Jag vill ju ha en där båda två kan vara vända emot mig, helst ska jag kunna vända dem från varandra (åt var sitt håll alltså) jag vill ha lufthjul på dem, (punkteringsfria låter så stört mycket (i mitt tycke då) och den blir tyngre att köra i snö)Jag kan tänka mig vändingsbara framhjul bara de går att låsa, men de får ju inte vara små för då kan man knappt gå på grusväg, än mindre på skogspromenad i Skräddis.

And it goes on and on

sen när jag väl bestämt mig så ska Tommy oxå övertalas...å det! det är ingen lätt sak att göra, han säger att han inte bryr sig, men för att inte bry sig har han VÄÄÄLDIGT många åsikter!

jag som tyckte det var svårt att köpa en enkel vagn åt Minna liksom...

ja just ja, hon behöver ju en ny vagn (eftersom den vi har kommer nästa liten att få), är det nått hon kan få önska sig gemensamt av mamma, pappa, mormor B.morfar och R.morfar i 1 års present kanske?  i så fall hon vill ha en sån här =)


Minna sötnos i kommande trädgårdsreklamen,...

20110510113-001 (MMS)

Minna sötnos i kommande trädgårdsreklamen, snart i din brevlåda :)


Och för mormor som inte har facebook



Minna äter kvällsmat =)

Minna gör rent sitt bord efter hon avsluta...

20110505110 (MMS)

Minna gör rent sitt bord efter hon avslutat sitt första kvällsmål :)


Så fantastiskt söt och go så man nästan gå...

20110504106 (MMS)

Så fantastiskt söt och go så man nästan går sönder!


Middagstips?!

Kollade med ett halvt öga på Rachel Ray i morse.
Och hon gjorde en aubergine röra med pasta, vilket lät väldigt gott.

Sen fann det sig så lämpligt att jag hade en aubergine liggandes i kylskåpet!
Så jag gjorde gjorde ungefär samma som hon fast lite modifierad.

Hur som helst, det blev verkligen SUPER GOTT! Och det var hel enkelt att göra så nu måste jag bara tipsa er!

Recept

1 hel aubergine
1 vitlök
1 stor paprika
1 gul lök
Köttfärs (ca 200 g)
2-3 msk Tomatpuré
Hickory-sås

Pasta

Dela auberginen i två delar, lägg den i en ungfastform med den platta sidan nedåt bredvid lägger du den HELA vitlöken (med skal på) ungsbaka de i ca 20 min till auberginen blivit mjuk.
Stek paprikan i stekpannan.
När auberginen bakas klart, skrapar du ur fruktköttet och har i det i en matberedare, skala vitlöken och lägg i klyftorna och häll i den stekta paprikan. Slå på och gör det hela till en puré. Under tiden steker du köttfärsen och löken, salta och peppra efter behag, häll i purén, ha i ca 2 tomatpurén och en lagom "klick" med hickorysås.
Klart! (Kan spädas med vatten eller matlagningsgrädde om man tycker de verkar för tjockt)
Klart!

Super enkelt, super gott och Minna älskade det med!
Om du som jag gör till bebis oxå är det väl att föredra att inte salta medan du lagar utan ha på salt på din egen portion =)

Det bästa utav allt var att det var klart på typ 25 min.


Hästgrejer någon?

Hittade ett skötbord på blocket igår, ett sånt som jag tittat på x antal gånger (ett leksvik från ikea) men tyckt att det är en aning för långt och inte köpt. Hur som haver var detta den gamla modellen med en låda till emot vad det är idag alltså, tre lådor, en "ficka" och sen skötbordet ovanpå det till skilland från idag när det bara är två lådor och en ficka. Så med andra ord är det helt perfekt för oss.

Sen stod det i Ludvika och vi skulle ju ändå dit och läma fröken fräs... Kunde ju inte bli bättre.
Så nu har vi tagit tillbaka köksbänken som vi haft skötbord på de senaste 5 månaderna och har ett "riktigt" uppe på Minnas rum.

Om jag hade orkat hade jag gått upp för trappen och tagit kort på det så ni fick se men... en annan gång kanske.

Var för övrigt upp till mams i går och hämtade alla katronger med hästgrejer, så nu ligger de ute annonser på grejernabåde på blocket och tradera.

Sen fick vi med oss en kartong med några av mina gosedjur... och Minna som hittills i sitt snart 10 månaders långa liv inte, i princip, har brytt sig ett skit i gosedjur och dylik kärande uppenbarligen ned sig i en av mina gamla nallar. Hon VÄGRADE släppa den på hela kvällen igår och hon gallskrek här på morgonen tills jag gick upp och hämtade den...


RSS 2.0