En bra dag

 
Hade någon frågat min i morse om vad jag trodde om dagen, hade jag nog helst bara dragit täcket över huvudet och velat vakna i morgon. En febrig Minna och en frisk Moa var en ekvation jag trodde var = gnäll gnäll gnäll 
 
men, lilla Minna är ju en liten tuffing och ingen gnällis överhuvudtaget (plus att febern försvann av sig själv framåt förmiddagen!)och Moa, ja.. jag vet inte vad som hänt men jag har fått tillbaks "sveriges gladast bebis". Hon har inte gnällt på HELA dagen, förutom här strax efter 18 snåret när jag var ut i garaget och hämtade en hammare och en spik för att kunna sätta upp julstjärnan i tjejernas sovrum. Men i övrigt har hon skrattat och roat både mig och Minna hela dagen =) (pluss att hon bara sov en gång i dag och det om 2 ½ timme i sträck!)
 
Sen har vi fyndat... två adventsgranar på ÖB, sen var vi till emahus (sjukt otrevlig personal där!!) och hittade 2 ljusslingor till granarna för en 10a styck och så vidare på Ta-till-vara och hittade några småtomtar och en julkyrka för ynka 65 kr! (de går på tradera för över 500ingen!!!!!) som både lyser och spelar "stilla natt"
 
Så i år blir det ett "riktigt" Tomteland, för det är det jag minns som "det bästa med julen" när jag var liten, att få bygga tomteland med mamma och sen änga december åt att leka med tomtarna =) (typ ett dockhus man bara få ha en månad om året!) att skruva på kyrkan så den spelade (tillsammans med granen som man vred upp och fick sedan hör Bjällerklang (minns jag rätt då Mams?)
 
Vi klädde adventsgranarna nu på kvällen, de är knappt att de står så mycket pynt är det på dem, men barnen var lyckliga som ni ser på bilderna!

glass och Cola

"glass, cola, LIIIIIITEN, mat, nej, mamma sjuuuuunGA!"

Man blir bra på lucktext med småbarn

det hon vill att jag ska sjunga är

"jag är en liten underlat, som inte får någon mat
för de jag bor hos de är så snåla
de äter sill varenda dag, och det vill inte jag ha
för det jag gillar för det jag gillar
är glass och cola"

Dela föräldraförsäkring

jag läser -->det här<--- om delad föräldraförsäkring och tänker.
Om vi inför det i dag, så kanske mina tjejer kan få ett jobb om 20 år utan att arbetsgivaren tänker
"hon kommer ändå att bli med barn snart och bli borta minst ett år, jobba ett, få ett till och efter det vabba bort en himla massa tid efteråt, nej jag tar den här killen istället"
 
Kanske slipper tjejerna slåss på den manliga arbetsmarknaden och slipper få frågorna
 
"jaha, och när barnen blir sjuka, vem ska göra ditt jobb då?"
 
men om det blev naturligt att papporna var borta 9 månader frånh jobbet, skulle det falla sig mer naturligt att han skulle stanna hemma och vabba.
 
sen är det iofs så att vi tjejer vill vara hemma med barnen i en ganska lång utsträckning, men det är en helt annan diskussion!

På förekommen anledning - Varför hund?

För att nr 1 på listan är en häst.
Som en 10 årig tjej som skriver ponny på önskelistan år efter år efter år till tomten vill jag ha en häst.
Jag ägnade varje dag från maj det år jag gick i 6an i stallet till jag blev 19 och "livet kallade" och tiden inte längre fanns,inte heller pengarna.

Jag vill ha tiden och pengarna att lägga på en häst, det är all terapi jag någonsin behöver. - Men den finns inte och kommer inte att finnas på många år.

(när barnen är utflugna ska jag och Tommy ha var sin, eller jag en levande häst av kött och blod och han en motorcykel och vi kommer mötas på kvällarna en timme innan läggdags och försöka övertala den andre om varför ens egna hobby är den bättre)

Men som sagt, tiden och pengarna för att få en meningsfull hobby och livsstil med en häst finns inte för mig just nu. Så då får det bli något annat som får agera terapi, dvs det näst bästa - en hund!

En hund som är nöjd med promenaderna till dagis och att få vara med under dagen, en hund att busa med i trädgården, en hund att lära en massa saker och en hund som kan ge mina barn allt där där Mitzie, Rockie och Zamira gav mig under uppväxten!

En hund som jag kan borsta sittandes i min soffan medan ungarna härjar runt på golvet, en hund som lägger sitt lilla huvud i knät och hjälper ångesten att hålla sig borta, en anledning att gå ut när det är ruskväder ute.

Klart det finns nackdelar med en hund, man är mer "bunden" och måste fundera en sväng extra innan man planerar något - men jag är övertygad om att om vi ska spalta upp för och nackdelar på ett papper - så tippar fördelarna över för min egen del.

Och vad är 3 månaders upptorkande av kiss på golvet jämfört av 10-15 års av hemmaterapi?

Så där har ni svaret!
Därför hund!

don't you dare!

Varför är det okej att berätta för världen hur duktig jag varit idag?
Men när jag kraschar dagen efter, då ska det gömmas undan...
 
"don't wash your dirty laundery in public"
 
berätta inte för mig att "kan jag så kan du"
 
för jag fungerar inte som dig, du går inte i mina skor och du vet inte hur de känns på mina fötter.
Om jag har en sten i skon eller kanske rent utav ett helt gruslass - så kanske jag inte berättar det för dig.
 
jättekul att du orkade idag - och jag menar det från hjärtat
men tänker du vara lika öppenhjärtlig om i morgon när du kraschade och inte ens kunde förmå dig från sängen?
 
alla är inte starka och ingen är det jämt
och visst är det som mormor sa
 
"gud lägger inte mer på en människa än den orkar bära"
 
och det kanske man bör tänka på när man kommer hem till någon och ser damtussarna i hörnen (vad gör de dig?) och frukostdisken kvar på diskbänken och barnens leksaker över golvet- du vet inte vad som hänt här, du vet inte hur det kommer se ut kl 21 och barnen somnat...
Du var inte där kvällen innan och såg sammandrabbningen paret emellan eller lysnade på barnets gråt hela natten, hjälplös med barnet i famnen.
 
och ångesten över något annat, som jag inte vill dela med dig, den känner du inte.
 
 
 
 

Inskolning

Moa håller på att inskolas på dagis just i detta nu. Idag ska hon lämnas för första gången. Det får Tommy ta för jag fixar det inte...
Mer jobbigt för mig än för henne, tror jag...

eller ja, eftersom vi fortfarande sitter ihop (känns det som eftersom hon verkligen hänger i kjolstyget på mig!) så känns det som att det är bättre att hon testat på att vara "själv" på dagis och bli lämnad där innan jag ska göra det.

För bådas skull...

fast mest kanske för min....

Nytt Mål

Vårt nya mål ekonomiskt är att hitta utrymme för att spara 1500 kr extra utöver de pengar vi redan sparar...

jag själv är ett stort fan av att spara pengarna där jag inte ser dem, så det blir så det blir att gå till väga, dvs spara undan pengarna innan vi hinner se dem på kontot.

Så i praktiken blir det 1500 kr mindre att leva på varje månad från och med nu....Riktigt stor utmaning, men funkar det så är det väldigt värt det!!

Sen är det nog jag som har mest problem med det, för det är jag som gör de flesta spontanköp av saker jag/vi egentligen skulle klara oss utan,+ att det får bli slut med all hämtmat och bättre planering av matinköpen i fortsättningen!

He's here now

fördel att ha valp när man har små små barn - man har vanan inne att smyga (verkligen smyga) ut från rummet där barnet/valpen sover så den fortsätter sova! 
nackdelar? Säkert en miljard - men jag hoppas att det är värt det.
 
Och bara att se på honom är ju ljuvligt!
 
Förresten är han stencool och tuff.
vilket kan behövas =)
 
Men ialla fall så är han registrerad hos jordbruksverket nu och han heter på riktigt Rolf-Tommy, men kallas för Roffe. Haha =P

vissa dagar

Alltså, alla dagar med barn är inte rosenrött och skimrande.
Ibland är det lite så att det finns en himla massa saker som man förr aldrig i livet skulle kunna tänka sig låter riktigt riktigt trevligt.

typ stå på donken i löningsrusning och en riktigt sur vresig gubbe beställer (typ min värsta mardröm) låter VÄLDIGT lockande just nu.
Bara jag slipper skrik, gråt, gnäll och "jag viiiiiiiilll IIIIIINTE!"

eller ha sean den första banan på repeat för att hålla Minna nöjd(are). - sa jag att stereon äntligen hamnat i vardagsrummet? och den ska visst spela "kinga kinga king" hela tiden - för Minna behöver det....

den senaste - jag behöver.. och när en 2 åring behöver någonting, då ni!!

Idag är en sån där dag när jag skulle förtjäna en guldmedalj,
Sen om det beror på att ungarna är extra dryga, eller om det beror på att ALLA planer jag hade för dagen har omkullkastas...

Ingen vovve kom hem idag (onsdag) gjorde nya planer om att ta med min farmor till hennes syster - de blev också inställt för personalen hade glömt skriva upp saker som skulle hända.

Hur svårt kan det vara? Borde det inte finnas en tavla, en bok eller nått där de skriver in "E ska till frissan 5/9 10.00, G's man kommer och tar med henne till kyrkan kl 14.00 " och så vidare.... ?

Inte första gången det händer... eller sist var det så att jag kom upp och farmor var borta, men INGEN visste vart hon var....

De sista mjölktänderna

Jag antar att du träffat en bebis med tandsprickning? Eller åtminstone hört "att när de där tänderna kommer så..."

Jag har haft en 1 åring med 7 (!!) tänder på väg upp den senaste månaden - fine, jobbigt ja..men de måste ju upp.

Sen en vecka tillbaks har däremot min 2 åring varit sur och grinig, typ sur och ont i munnen vill inte äta och livet är jätte jobbigt - grinig.

Ja, hon börjar närma sig 2 ½ och ja, 3 års trotsen kan ju snart göra sin entré (på min lilla bebis? nääääj!) men vi är inte riktigt där än.
Igår när vi borstade tänderna ser jag längst in längst upp att det börjat spricka två små gryn, de sista mjölktänderna.

och det går upp ett ljus för mig - hon får tänder, det förklarar SÅ mycket, men de var så länge sen hon fick de andra att jag har glömt hur hon reagerar... (hon fick tand 17 & 18 i januari!)

Så, nu är hennes beteende förklarat, men inte riktigt accepterat, eller jo... när jag kommer ihåg det.

Anyhow - Moas 7 tänder är en barnlek mot Minnas 2, tror mig!

stor fixar dag =)

I natt sover tjejerna på det omgjorda rummet, båda två... för efter 3 veckor tillsammans så har vi gjort konstaterandet att de sover bättre i samma rum.

Så nu är det prickiga rummet sov/mys-rum och Minnas blå ha blivit lekrum och är sprängfullt med leksaker - när fick vi allt??

Vilket betyder att vi blivit av med en himla massa leksaker på nedevåningen! Sen blev det skrivbord i vardagsrummet så jag har någonstans att ha mina plugg-grejer,

+ en hörna åt vappisen, som skulle ha kommit i morgon, men nu blir det på onsdag - så han hinner bli veterinärbesiktigad, fanns visst inte tid förän på tisdag,


Vad gör?

Vad gör arbetslösa (och barnlösa) med all TID de har på dagarna?
(alltså, inte ni som är barnlösa med heltids jobbar, eller jobbar om så halvtid)

Utan just arbetslösa utan barn.
Vad gör de?
Barnen har nu sovit i en timme, det är uppplockat, damsuget våttorkat på golvet, diskmaskinen i och ur plockan, lunchen förbered och alla bloggar kollade...Kaffet ur drucket och jag sitter här som en fån "what to do?"

(Skulle kunna städa övervåningen, men där är det kaos i väntan på att de sista listerna ska på plats och sen blir det möblering av rummet, SEN kan jag storstäda där uppe)

(sen självklart, skulle jag ju kunna plocka ur skåp och lådor och torka på sånna ställen, men där sätter hjärnan stopp "vad händer om barnen vaknar och allt porslin står å bordet?" )

Hur som helst, arbetslösa barnlösa människor som klagar på 1. De hinner ingenting 2. De sover dåligt 3 ..... ? Är de människor som jag kan reta ihjäl mig på!

Passade på

Tommy skulle till jobbet till 7.30 i morse, vi har bara en bil hemma och det var ruskväder ute. Samtidigt kom jag på att jag sett att Tunet skulle öppna redan 7.30 idag, smasch - vilket idé!

Jag kastade ner badkläder i väskan och erbjöd mig med fladdrande ögonfransar "viiiiill du ha skjuuuuts älskling?"

Gissa om han blev glad?!

Så, kl 7.45 plumsade vi ner i de 35 gradiga vattnet jag Minna å Moa, bland alla pensionärer som motionssimmade - en del tyckte ungarna var underbara (8 / 10 tanter) och en del tyckte "det är faktiskt motionssim nu" ( 2/6 gubbar).

Men vi höll oss i ett hörn, barnen var lyckliga och fogliga (dvs skrek inte och höll låda, de bara plaskade runt) och vi kom hem för en kvar sen och båda sover.

Tjooohooo!

Hur som helst, det här är ju typ sista gången på LÄÄÄÄÄÄNGE vi kan göra en sån spontan-grej på några timmar eftersom på måndag kommer Roffe hem, så vi passade på. I Vinter är vi förpassade till lekparken och skogen =)

(jag ska lära vovve att åka både vagn och pulka ;-) )

RSS 2.0