Dagis

De ringde från kommunen och sa att Moa fått plats på Minnas dagis från och med 12 november. SAY WHAT?

Vi har ju satt 1 januari 2013 för henne. Sen säger hon 'tar vi inte platsen är det inte alls säkert att vi får plats på samma ställe från januari, utan får vänta tills det finns en plats ledig och eftersom jag då tackat nej till den till platsen som erbjuds nu så gäller inte syskon-förturen längre'

inte ens om vi betalar för platsen och inte nyttjar den....

så nu får Moa börja den 12, jag börjar jobba 4 timmar i veckan så vi blir i behov av dagis om än väldigt liiiiiiite så vi får platsen.

Så 4 timmars jobb och sen föräldraledig 4 ½ dag i veckan till januari, nu är ju bara frågan hur vi ska göra med Lilla Minna, men hon har ju rätt till sina 15 timmar som hon gått hittills hur som helst.. så ja, ska prata med dagis och se vad de tycker.

Men snacka om att jag blev ställd när hon ringde, trodde hon ringde för att säga att vi fått plats från Januari, men så är det från november! Tror jag är lite smått i chock!

Roffe

Vi har gått och blivit med hund.
Eller ska gå och bli med hund om en vecka. En liten blandras-hane som just nu bor i Halvarsgårdarna, han är en blandning mellan Lhasa Apso, Shih tzu och Bichon Frise...

vi (jag) hade tänkt oss en tik från början, men någonstans mellan vi myste med lilltjejen och de andra valparna kom ut så ändrade det sig.

Precis som Tommy ändrade sig från "vad ska jag med och göra? Det kan väl du och din mamma ta hand om?" till "joo, jag tänkte att, om det inte är försent så vill jag med" =)

Alla valpar är namnlösa...så frågan är vad valpen ska heta. Om det nu är en fråga, för vi har bara ett killnamn och det är efter att Tommy en gång i bilen när vi väntade Minna tröttnade på mitt tjat om namn fräste "Blir det en kille ska han heta Rolf-Tommy!"

Så... med 90 % säkerhet så kommer valpisen heta Rolf-Tommy och bli kallad Roffe.

Snart finns det alltså en Roffe, en Brasse och en Bellman i familjen (och så klart katterna Smookie, Spader, Ztisse och deras kissekattungart (?!) Bamsen, Båtsman och Busan) =P

(vi kan det här med namn i våran familj!!!)

Att bli med hund?

Efter 4 års (eller 3 sen vi flyttade ihop) diskussion har vi tagit beslutet att bli med hund. Det ni!

Det avgörande argumentet?
"men jag lovar, jag kan lära den att hjälpa till att plocka upp leksakerna och lägga i en korg"

Han sken upp som en liten sol och sa sen "kan man få den att hjälpa till att städa upp matresterna också?"

Sen skakade vi hand.

Så nu i eftermiddag ska jag, Minna och Mormor åka och hälsa på en liten valpis, så får vi väl se =)

vinterkittad...?

Jag trodde vi var vinterkittade, att jag hade införskaffat allt och kunde låta snön komma i lugn och ro.

Men jag inser ju nu när fösta snön har fallit, att så är ju inte fallet.
Ja, vintergarderoben är ju klart.
Men resten då?

Snöskyflar till barnen? Det räcker inte med en längre, minst två och helst 3 så varje unge kan ha en...
Spark? Vi har en liten, och den tjafsade Minna och fröken fräs sig fördärvade om förra vinter. Så minst en till - (2 till så slipper jag fundera nästa vinter?!)

pulkor? Minna har nog vuxit ur babypulkan nu...det var ju på håret förra vintern liksom.

Sen är det ju mössor och vantar som verkar försvinna och komma fram i parti och minut, blir väl inte bättre när det är två barn som ska gå på dagis från och med januari?

Dämit... jaja, julklapparna till barnen är iaf klara, de får en var sin - här överröser vi inte med "mest paket under granen vinner", men det ser ju nästan ut så eftersom vi är SÅÅ många!
och barnen har jag märkt (eller på fröken fräsig som är den enda som är gammal nog) tröttnar på att öppna efter 6-8 paket och undrade sist om hon inte kunde spara till i morgon....

Så, var sitt paket på kvällen, och ett gemensamt som roar den allihop på morgonen - typ. =)
Sen möjligtvis nått mer.... som man binder fast ett snöre i deras sängar som de får följa genom hela huset för att hitta, för det är roligt för mig när det springs runt som yra höns =)

sömn-app

laddade ner en "sömn-app" igår till telefonen, som när det är aktiv "känner" av hur djupt du sover... alltså den reagerar på ljud och ju mer man vänder och vrider sig destomer "vaken" är man...

Vad mitt reslutat blev?
jag "sov" i 7 timmar, med 3 uppvak och kom aldrig ner i djupsömn, för varje gång jag var där nere och vände var det någon annan som var i sin drömsömn och skrek (barns vågor mellan djupsömn och remsömn är kortare än vad våra är).

Fick rådet av min telefon att försöka "eliminera störningsmoment" för en bättre sömn. Tack för den!

kan man ladda ner en "sov-nu-allt-är-lugnt" app till småbarn också?

fascinerande

Moa fascinerar mig så många gånger på en dag. Hon är 1 år och 3 veckor och förstår så himla mycket. Ger man henne blöjan i handen och säger släng den så går hon till kökskåpet med sophinken, men ger man henne den svarta soppåsen med skitblöjan och säger släng den, ja då tar hon påsen och går till ytterdörren. För att ta ett exempel i mängden bara.

Jag vet att jag var lika förundrad över Minna - och det är säkert normal utveckling, kan de säga 10 ord förstår de 100 och så vidare.
Men ändå, att det funkar!

Att det lilla lilla hjälplösa knytet jag hade liggande på en 65x65 cm kudde på golvet för ett år sen är en liten liten människa idag, med egen vilja och ett medvetande.

Det andra knytet jag hade med mig hem från BB för 2 år sen, hon är liten människa med ännu mer vilja och förmågan att uttrycka den.

DET är fascinerande, och för er information - det är lika fantastiskt för mig att Moa kan göra saker, som när Minna lärde sig dem.
Det blir inte mindre fantastiskt bara för att "hon är 2a på bollen" som en del kanske tror och tycker när det inte handlar om ens egna barn.

Moa lärde sig gå och har gått nu i 2 månader - men lika fantastiskt tyckte jag att det var nu i veckan när jag för första gången såg mitt brorsbarn ta sina första staplande steg emot mig.

Att naturen har sin gilla gång, att saker bara fungerar, att det bara händer en dag - det är fascinerande oavsett hur många gånger det hänt tidigare!

Inte gå till jobbet

Det har gått en vecka sen Moa blev vaccinerad, vilket även medförde att hon återgick till "normal-tillstånd" nattetid - dvs vakna 3-5 ggr per natt och skrika. Nu ska tilläggas att jag faktiskt bara räknar de gånger hon vaknar EFTER att jag har gått och lagt mig vid 22.30 (efter regionala nyheterna på 4an) . Alltså, jag räknar inte de 2-4 ggr jag får gå upp under kvällen efter att hon lagt sig och innan jag gör det. - För de är inte "jobbiga" (eller iaf inte lika)

Men i natt tog hon priset, hon vaknade kvar över två och sov 10 min max åt gången fram till 5 då hon tillslut somnade i vagnen i hallen.
Hon var inte snorig, hade inte feber och jag hittade INGA fel på henne alls....

Hur som helst, så är jag hålögd idag. Hon har sugit musten ur mig totalt och just nu skattar jag mig SÅ lycklig över att jag INTE ska till ett jobb. Jag BEUNDRAR alla som har jobbiga nattperioder med barnen och ändå lyckas utföra sitt dagliga jobb för bröfödan.

Jag har svårt att motivera mig att göra morgon ihop-plockningen just nu. Jag kan knappt förmå mig att resa mig från stolen (Moa sover i vagnen igen så just nu njuter jag av tystnaden)....

RSS 2.0