Flight-mode

idag är en sån där dag när jag har otroligt svårt att ta mig för med någonting.
Har stoppat i Minna lunchen (kalops med ris, det gick uppenbarligen hem efterosm hon inte kladdade eller skakade på huvudet ett dugg varken igår eller idag)

Mig själv stoppade jag i en bit äppelpaj till lunch (?!) eftersom jag inte har ett dugg inspiration till att fixa något annat och den stod framme...

Så sen igår eftermiddag har jag ätit två bitar äppelpaj och en filtallrik, men andra ord är det ju tur att jag inte helammar längre, för då hade jag nog svimmat vid det här laget!

Borde hitta på nått vetiigar, typ lax i thaisås och nudlar, tar en kvart att göra och är SUPERgott, men...jag kommer som sagt inte mig för att göra ett PISS!

Har gått in i flight-mode - jag fungerar men inte på riktigt!

Fröken stök har iaf lärt sig att sova från ca 22-07 igen... tror jag, hon har gjort det de senaste 4 nätterna så jag HOPPAS att det håller i sig. Om så är fallet ska hon nog få flytta in i sitt rum på söndag =)
Det har jag sagt jätte länge nu, sen runt nyår MEN, efterosm hon har fjantat sig och vaknat runt 2, 3, 4 på nätterna så känns det meningslöst för jag har inte haft något lust att springa i trappen 3-4 ggr om natten!


Secrets

jag gillar hemligheter...
eller nej det gör jag inte

men alla har vi väl,  hemligheter??
Som när man var 7 år och viskade med sin bästa kompis på skolgården

ungefär så =)

Tommy försökt mata Minna med gröten nyss... Hon OCH han är helt nergrötade, hälften av gröten ligger på bordet och i henne stol, jag undrar om hon fick något i sig?!

De är i duschen nu, så jag antar att det föll på min lott att städa undan här...

Få se, det ligger en sönder riven tidning på golvet, stolen och bordet är som sagt nergrötade... Det lyckades de där två bra med medan jag plockade i diskmaskinen!

Nej men...

i morgon ska vi på dejt, och Minna Bus ska leka med Mormor och Hass, säkerligen resten oxå efter jag hörde att lillebror skulle bjuda på tårta! Öl och hockey var det oxå....
sen på lördag ska vi åka gocart och greja i Hedemora, det ska bli skojsigt!

Så det blir mycket mormor för Minna i helgen

Var det torsdag idag?



Tommy tog Minna i morse när hon vaknade halv 4, fast han skulle upp kvart i 5.
och han höll henne lung och fick henne att somna om, även fast det tog en timme

hon skre och levde hon så han hade väl inte kunnat sova iaf..
hur som helst kom han iväg en ½ timme tidigare än beräknat eftersom det inte var någon mening med att gå å lägga sig igen när hon väl somnade. Så han kanske kommer hem i tid ikväll?

Hur som helst så somnade hon om å sov till kvart över 7 =)
synd bara att inte jag gjorde det, jag bara låg och väntade på att hon skulle börja gapa igen


Jag har funderat över det där, när börjar morgonen?
Jag tycker att halv 4 är i morse och inte i natt
okej, tidig morgon, men ändå morgon

Samtidigt som det finns en hel del som jag känner som tycker det tidigt att gå upp kl 7 på morgonen
när är det morgon för er?

Dags för att mata trollis och sen ta en promenix =)


markattan

jag skickade Spader till mams igår och fick sova nästa hela natten. Jag vaknade iaf inte av att det var kattslagsmål i köket var 20e minut iaf! Fiiiiiiiiint!

Dessutom har jag INTE behövt torka kattpiss någonstanns idag. Det känns oxå bra.
Förhoppningsvis lär sig markattan lite hyfs upp i skräddis!

Tror ni man kan lära "gamla katter sitta?"

trök-söndag

Söndag och Tommy har redan åkt... klockan är inte ens 12 och han åkte för lite mer en 2 timmar sen, kan man då hoppas på att han INTE ska jobba på torsdag?
Föga troligt medtanke på de rådande omständigheterna på hans jobb.

dock skulle han komma hem och äta innan han beger sig till Åre så... frågan är bara NÄR det blir eftersom jag misstänker att han vill att maten ska vara klar då (vilket genast leder till nästa fråga, vad ska jag göra för mat??)

Minna har hur som helst kommit på hur man drar ut lådor, så nu går inte en enda låda i köket säker, är det då det är dags att börja barnsäkra?

Förresten ställde hon sig upp i sin säng i morse, hon satt och skrek uttråkat och när jag väl stack upp huvudet och frågade vad hon höll på med, sken hon upp som en sol och tog tag i kanten och drog sig upp.... var på hon stod i kanske 5-10 sekunder innan hon damp ner på rumpan helt förvånad över vad hon själv höll på med!

kul att se =)

En dag på sjön

har varit ute och åkt långfärdsskridskor på Runn idag... om man bortser från att jag var livrädd och såg ut som bambi på hal is den första timmen så gick det på det hela taget riktigt bra... Speciellt på slutet när jag fick in tekniken på "riktigt".

Minna låg i vagnen som De andra 3 turades om att köra (mest Tommy och Robin) eftersom jag var livrädd att jag skulle ramla och välta vagnen..komiskt nog var jag den enda som INTE ramlade men =P

Nu sitter Tommy och ska fylla i alla lappar för att söka bygglov, det är inte en lapp det inte!!
typo lite mer 6 st olika, men ändå samma sak som står på dem, why??!!


3 timmars maraton

Att lägga en mkt övertrött bebis samtidgt som man har en mkt övertrött man i samma rum är en hel vetenskap vill jag lova. Tid tar det även. Men nu har ÄNTLIGEN båda somnat och jag antar att jag borde göra det samma, men jag är liiiite för uppe i varv för det.

Det tog Minna 3 (ja TRE timmar) att somna ikväll. Eller ja, somna ordentligt... första 2 så somnade hon men vaknade igen efter 1½ min, sista timmen gallskrek hon i famnen på mig. Men efter en tur ut på trappen för att svalka av sig i en halv min typ och sen inlindad i en filt så somnade hon till slut... nu ligger hon i sin säng fortfarande inlindad i filten.... Bara hon sover så! (Innan läggdags var hon vaken i ca 2 ½ timme och hon har varit på 90 års kalas hela dagen)

Förresten om någon tycker det är mycket Minna här så kan jag upplysa er om att har man med någon att göra 24 timmar om dagen 7 dagar i veckan alla veckor i månaden så tänker man inte på mycket annat... och värre blir det när Tommy åker och vi blir ensamma... De dagar jag inte är och tränar träffar jag i princip ingen mer än Minna... eller Loiuse om vi är ute och går, eller farmor om jag är dit... Med andra ord är det mest Minna prat även då!

Jag skulle gladerligen prata om nått annat, men jag gör ju inget annat hur ska jag då kunna tänka på nått annat??

90 års kalas

Minna fick risgröt med mangopuré till frukost...fy vad gott det var! Jag var riktigt avundsjuk på henne...
hon måste iofs oxå ha tyckt det var gott eftersom hon åt princip allt utan en enda protest!

Nu sitter hon här bredvid och ser ut som en galen liten professor med håret på ända och gapar på katterna, som går runt barn stolen och retar henne med svansarna i vändret så hon NÄSTAN får tag på dem!

Funderar på hur jag ska lägga upp dagen med 90 års kalas som den vankas, eftersom jag är ganska säker på att min kära farmor vill ha dit Minna medan tanterna är där...
för när jag frågade vad hon önskade sig svarade hon "Att Minna kommer hit så jag får skryta lite" =)

gammel tanten då!

Ska hur som helst ta å stoppa fröken Stök och Bök i badet, för hon har gröt bak i nacken!!


Slående likhet


Efter mosad potatis/palsternacka blandat med en halv burk katrinplommon puré tycker jag det är en slående likhet mellan min dotter och hennes far, eller vad säger ni?


Första ensama söndagen på en månad

Igår hade vi en Lillevi-Tommy dag... Mams var barnvakt till Minna och vi var i Romme och åkte bräda, hel mysigt!
Roligast av allt var att man såg hur mitt i Skogriskan efter några åkt släppte Tommy de "inre spärrarna" och han slutade tänka och bara åkte... sen efter det gick det som en dans för honom och han såg ut som ett barn på julafton.... eller Som fröken fräs såg ut när hon öppnade paketet med Hello Kitty datorn på julafton.

(Den minen skulle man ha haft på kort, jag har ALDRIG sett någon skina upp så.
 vavavavav?? En HELLO KITTY DATOR? MEEEEN,....men, jag skulle ju inte få någon sån, det SAAA ju ni?! Är den till MIIIIIIG?!Hur gööööör man?)

efter brädåkningen åkte vi och handlade, åkte hem och Tommy å Minna sov middag och jag gjorde en oxfilé i lergryta som vi tog med hem till Mallan å Robin. Väl där åt vi oxfillen och spelade några vändor Bessewizzer, otroligt roligt spel. Typ som Tp, fast man ser att det händer nått och väldigt blandade frågor.

Så, Tummen upp för gårdagen!

Nu ska jag ta å blåsa håret och gå å ta ut bilen å försöka få ner Minna i stolen utan att hon vaknar...Lycka till!

RSS 2.0