surealistiskt

är på plats hos "tanten" i Härnösand nu. 3 inneveckan coming up!
 
Tiden går sjukt fort, vet ni om det? På börjar en ny kurs i morgon, dvs 10 veckor har försvunnit - schooows sa det, och det betyder att om 10 veckor till så har hela vårteminen försvunnit och sommaren knackar på dörren!
 
Hur som helst är det helt surealistiskt att vara här. Varje km tåget har forslat mig bort från hemmet känns - konstig!
Jag vill ju vara där, där hemma med mannen jag gifte mig med och våra fantastiska barn. Men för varje km tåget åker känns det som jag färdas tillbaka i tiden, till innan. Innan allt som är vårat just blev vårat.
Samtidigt som jag vill vara där, så vill jag även vara just här.
 
Här, här är jag den perfekta blandningen av f.b (före barn) och f.m (före man) till och med före innan jag började köra lastbil - den perfekta blandningen av min "ungdoms-jag" och den person jag blivit av allt jag varit med om de senaste säg 8-10 åren. Jag är inte bara en sak, jag har inte en etikett. Eller ja, det har jag ju - universitetsstudent. Men i den etiketten finns så mycket mer än bara böcker och studietid. 
Här kan min hjärna tänka på helt andra saker än den tänker på hemma. Jag kan diskutera helt andra saker, med helt andra människor - och det är fantastiskt!
 
 
Nej, jag är inte hög på psyadeliska svampar - jag bara känner att jag lever i en smått surealistisk värld!

gnälliga barn

och en sömnlös natt (moa har kommit på en ny form att hålla sin mamma vaken - prata högt och ljudligt i sömnen) - vi busar inte alls idag! De får gå till dagis nu på förmiddagen så hämtar jag dem tidigare istället - typ efter lunch!

förresten..

så ska jag, Minna och Moa vara "busiga" i morgon och skippa dagis och skola (lätt för mig och säga som faktiskt är klar med min kurs, eller väntar på att mina korr.läsare ska läsa igenom sista uppgiften innan inlämning). Det har jag lovat Lilla Minna, sen har jag även lovat på på torsdag - på torsdag ska vi vara ännu busigare - till barnens stora lycka (iaf Minna som på riktigt fattar) ska jag vara med på dagis! =)

Och vet ni vad? I morse när fröken sa till alla barn (som som vanligt satt i en ring runt mig, ivriga att berätta vilket djur de hade i handen) "Nu får vi släppa hemma Minna och Moas mamma, men på torsdag så stannar hon hela dagen och leker med er" så blev det jubel =)

Känner mig faktiskt väldigt populär =)

Ang. rökning

Lungcancerorganisationen vill enligt Aftonbladet att det ska bli förbjudet att röka senast 2025. Åh vad jag skulle vilja se ett förbud mot rökning, helt i morgon. 
Det är vidrigt med cigaretter - eller all form av tobak egentligen . men just röken som förpestar tillvaron för alla på en busshållsplats till exempel.
 
Jag har en dotter som chippar efter luft om hon andas in röken för länge - för länge kan handla mellan allt ifrån 5 min till upp emot en timme, beroende på hennes mående i övrigt.
Jag hade själv problem när jag var liten och det stockas fortfarande i halsen av röken...
 
Vill du utsätta dig för risken för alla möjliga framtida sjukdommar (som ändå är ganska överhängande) so fine - men förpesta inte min tillvaro - så fram för ett förbud så kan folk som vill röka hålla till på hemliga svartklubbar där cigg och annan tobak säljs under disken olagligt - ungefär som på 20-talet med spriten. - Ha, vore inte det nått?
 
Gällande min egen dotter och hennes "kroniska bronkit" (som inte kan beskrivas som kronisk riktigt än eftersom inte är 2 år fyllda, men eftersom det kommer som ett brev på posten om hon utsätts för t ex cigg.rök så har läkarna på barnmottagningen ändå satt den stämpeln på henne, så vi inte ska ha nått problem att få ut medicin vid behov) så kan jag bli fruktansvärt arg (men för det mesta bara trött och less - för jag orkar inte stånga huvudet blodigt mot en vägg som inte lyssnar och tar in det man säger) när folk försöker komma på andra orsaker till varför. Om det händer en och samma sak, uteslutande, när hon utsätts för en viss grej - vad kan det annars vara? När det aldrig händer annars, liksom?
 
Jag kan för mitt liv inte förstå hur man kan envist skrika sig blå om ens rätt att pumpa in gift i sitt eget omloppssystem? Hur man kan ha så lite respekt för sig själv? Jag förstår vanans makt, jag kan förstå att det tar emot att erkänna att man har fel, men what the hell? 
Hur svårt kan det vara, egentligen? Hur mycket forskning som säger samma sak ska det behövas?
eller är det din egen diagnos om "dödsdömd med cancer" (eller sätt in valfri annan sjukdom) i ett kuvert som behövs för att du ska förstå? Eller, kommer du i det läget att skylla på något annat?
 
Att du fick så dålig mat under uppväxten?

Semester

Bokade husvagnen för v. 30 idag, sen slog jag till och knep en av de sista platserna på Böda sands camping den veckan. 3 ungar och en hund i en pluttig 5, 1 meters husvagn från innan Muren föll - see you on television!
För er som sett på Böda camping någongång - så ska vi bo på paradgatan typ..hahahaha (jag skrattar nästan så jag gråter när jag säger det till Tommy!) - förstår ni vad vi INTE kommer passa in där! =P

Men att bo på ett ställe där vi vet att det faktiskt kommer finnas ett gäng med jämnåriga till fröken fräs känns bra! Och där det finns grejer att göra hela dagarna utan någon större ansträning - bara att ha gång avstånd till en riktigt fin strand (där dessutom herr Rolf får följa!) är ju guld värt! =)

Sen blir de nog ett besök på Ölands djurpark (där herr Rodolffo också är välkommen), så nog ska vi kunna roa oss allt! =) Även fast TLC inte blir med för någon annan knep den semesterveckan....


RSS 2.0