Lycklig tjej har fått 1 års present av mor...

29062011210 (MMS)

Lycklig tjej har fått 1 års present av mormor och hasse :)


Tjuvstart



Tjvustaratde Minnas 1 års firande två veckor i för väg och hade ett gemensamt kalas för henne och Fröken fräs idag.

Så jag och Fröken fräsig producerade två fjärilstårtor på förmiddagen
en Minna tårta som ni ser resultatet på här uppe
och en Lowa-tårta som oxå finns med på bild men som inte blir presenterad här

Lilla fröken stök tackar ödmjukast för presenterna =) (det gör nog Lowa med för den delen)



Hon fick även , till sin lycka, äta tårta alldeles själv
hon var så koncenterad att det inte ens hamnade på golvet!

Tänk, om 13 dagar blir min lilla tjej ett helt år gammal!
Tiden går verkligen fort!!


Jag vill, men ändå inte....

jag vill ställa mig i köket, jag vill tapetsera klart i köket. Men kroppen säger nej.
Vi har bakat cheesecake på kvällen, inte den vanliga utan en med jordgubbar och lime.
Den skulle bakas på kesella, jag hade hallon kesella, så vi stjälpte i den och insåg sen att det skulle vara dubbelt så mycket, så då hade vi ett helt paket med philadelphia (?! stavs??!) oxå.

Sen kom Hass med 3 liter av de färskaste jordgubbar du kan tänka dig i kartong. Direkt från bonden på slätten därnere i östergötland, hemtransporterade till dörren. Och de sötaste och godaste du kan tänka dig.


Så då gjorde vi en jordgubbsgelé och hade som hade över kakan... som det stod i receptet, man skulle hälla försiktigt, om vi gjorde det? Nej, om det ser så där snyggt ut som på bilden i receptet? nej,helt klart inte... men jag misstänker att den är förbannat god, för jag har precis ätit upp jordgubbarna som kokades tillsammans med lime de oxå, och herregud vad gott det var!


Sen var det läggning av barn på två våningar, den ena var snäll (hon som fyller år i morgon, hon är iofs för det mesta väldigt snäll när det är läggdags) den andra var... snäll hon med =)
Ett bad, välling, pekbok, en ny blöja och sen stjälpte jag ner henne i sängen, gav henne en napp i varje hand, var av en åkte in i munnen, viskade god natt och strök henne över kinden och gick därifrån.


Nepp, inte ett ljud sedan dess. Som de flesta kvällar alltså. Det här kommer jag förmodlingen få äta upp att jag skrivit.

Nu kom han jag delar huslånet med in genom dörren...tror jag


Sen gjorde jag vaniljkräm till tårtan som fröken fräs inte tror ska bakas förän på lördag, gjorde i ordning tårtan och nu dör jag en smula i soffan av trötthet och värk. Men jag vill gå ut i köket och få det lite mera klart. Men vad jag lärde mig under förra gången jag var gravid, så är det att lyssna när kroppen säger "du är för trött", för det blir inte bättre av att jag stretar emot och försöker tapetsera...

Det (tror jag) skulle sluta med att jag skär fel och tappar bort mönstret och så försvinner det för mycket tapet, och om jag räknat rätt, så finns det inte så mycket marginal....

Jag borde ha gått och lagt mig för längese...

21062011201 (MMS)

Jag borde ha gått och lagt mig för längesen, men eftersom jag älskar att se resultat när jag gör någonting så kunde jag inte riktigt sluta! Måste säga att jag börjar bli hajj på det här med mönsterpassning! Nu väntar duschen och förhoppningsvis en god natts sömn!


v.28

"Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig"

Nejhej? säger du det? Det menar du inte? Kan upplysa er om att det just nu inte kan vara lätt för Tommy att vara gift med mig, ena stunden super glad, nästa stund för tvivlad, är otroligt lätt retad och kan flippa för i princip ingenting.

Han borde ju dock, men förra graviditeten ganska fräskt i minnet (eller??) komma ihåg det och kanske inte börja meningar med "Varför gjorde du så det blev så där? När du gjorde det bra där borta?" Och kanske inte komma med dålig kritik när jag ser halvt utmattad ut.

hur som helst så lyckades jag slipa idag, jag tog helt enkelt bleck 'n' decker "musen" och slipade med,gick hel smidigt =P Kanske inget en"riktig målare" skulle använda sig av (eller carro?) men funkade fin fint för mig, så i morgon ska jag nog börja tapetsera, tummen upp för det.

Men föst ska vi till bvc och se vad det är för röda prickar som Minna har som inte ger med sig...Sen ska vi nog på avlsutning med Myran, kanske... om vädret tillåter och orken finns!


Skarv skruv slarv?

jag hade tänkt börja tapetsera när Tommy åkt i eftermiddag.
Nu måste en skarv spaklas igen. Varför? För att den är dum.

Dessutom är det första skarven som kommer där jag hade tänkt börja med tapetseringen.
Varför?
För det är det enda raka hörnet och för övrigt för att det känns bra.

Så om jag nu vill ha tapetserat i veckan, lär jag alltså slipa den där förbannade skarven själv.

Problemet? Jag kan varken hålla i slipmaskinen eller eller vanligt enkelt sandpapper för det gör ont.
och gör det ont blir det bara fel, jag vet...jag har testat.

Problemet är alltså inte att spakla den, det är inga problem, problemet är att slipa den sen.

För övrigt snurrar min värld, jag vet inte vad som är problemet, (nej, jag har inte järnbrist) och jag blir trött av ingenting. + kramp i vaderna.

Hur som helst, fröken fräs fyller år till veckan, torsdag närmare bestämt.
Så den här veckan lär det fixas en födelsedagspresent... oundvikligt, och hennes pappa har inga bra förslag...inte det minsta, utan han överlämnar det med varm hand till mig.

Jag funderar, vart får man tag i en såndär slaidbana? Förstår ni vad jag menar, som man sätter vatten till så kan man kasta sig och glida längs den? Någon som vet?

En aning mer gjort...

jag började vitlasera taket i köket idag... det gick fin fint, ungefär halvvägs för där vet jag inte vad som händer, den sista "plankan" som blev laserad idag blev vit, det sög åt sig all "färg" och det gick inte att stryka ut den. fast det fungerat fin fint de 15 st plankorna innan.. så där slutade jag och nu vet jag inte hur jag ska lösa det hela.

Men jag gissar på att jag kommer få lov att måla hela taket vitt, annars kommer det se hel dumt ut.

Jag ville aldrig ha ett helvit trätak. Jag ville att kvistarna och sånt skulle synas.

Hur som helst som är Minna hos mams just nu, så nu på kvällningen har jag börjat spakla igen skarvar och skruvhål på väggen. tjohooo...det betyder att Tommy kan slipa dem någon gång i morgon. Vilket betyder att de kan bli båd spaklat och slipat en gång till i helgen, vilket i sin tur betyder att jag förhoppningsvis kan börja tapetsera ni nästa vecka!

Vi väntar fortfarande på att golvet ska anlända, måste ju liksom få dit det innan vi sätter panelen. Eller måste och måste, vi känner att vi vill ha det så, golv först, list och panel sen. Inte som Allanbrallan som lagt alla andra golv här innan, skurit dem vid listern och så har de blivit tejpade på golvet ungefär så de har liksom följt med när man damsuger!

Nu ska vi åka och hämta Stökan =)

Biten i kinden

Minna-grisen bet mig i kinden i morse, det gjorde SVINONT!

tänkte bara meddela er detta... när jag skrek AJ började hon asgarva och såg hel söt ut.

Morr


Ett bokpaket ett besök och ett bröllop.

Minna fick 3 nya böcker i postlådan idag.
Djuren på bondgården, varav en med knappar som man kan trycka på så låter den. Som en häst, som en ko, som ett lamm osv...

Populärt? Oh ja mycket!

Så populärt att jag funderar på om hon ska fortsätta få böcker från goboken i paket varje månad.
Eller varannan iaf...

Vad köper man till en 6 åring i födelsedagspresent, som säger sig vilja ha arm och knäskydd?
Förut arm och knöskydd förståss...

Vad köper man till en 1 åring i födelsedagspresent?

Mycket presenter nu.

Vi var på Myran idag, lekte Minna med alla leksaker där? Nej, hon gick som vanligt på upptäcksfärd och nu har hon hittat utgången. Med rampen för barnvaganr. Mycket konstigt tycker hon, ser ut som en rutchekana men går inte att åka i.

Hur som haver, det var bröllop i lördags. Min kusin är nu en gift kvinna hon med. Och herrugud vad fin hon var! =) Jag ville bara få det sagt!

Ihopknölad 11 månaders bebis i vagn



När man inte får gå, när man får stå i vagnen och inte heller kasta sig ut och försöka fånga regndropparna
då kan man ju alltid trycka ihop sig så mycket som det går i vagnen och sedan se en aning bekymmrad ut!

För övrigt, får man skjuta skator med luftgevär?
De "skäller" på mina katter.
och irriterar mig fruktansvärt ungefär 10 ggr om dagen!


Bad-bebis


Inte lika "illa" som jag trodde, men visst påminner hon om ungen på Nirvanas Nervermind-album?


klinkers i köksdelen, check :) själv har j...

04062011185 (MMS)

klinkers i köksdelen, check :) själv har jag lagt en rad, Tommy resten... Någon överraskning där?


Uppsvullen barbapappa(mamma)

Jag har gått och blivit (mer) otymplig, jag känner mig som en vaggande barbarpappa när jag går... Tommy säger att det inte är så, men va sjutton, han har satt mig i den här sitsen (ja, jag kanske är lika skyldig egentligen men det hör inte hit) så vad ska han säga liksom?

"ja älskling, du ser ut som en vaggande barbar-pappa med en gammal tants anklar och prinskorvstår" ?!

Gissa om jag skulle bli arg, men samtidigt... så är ju fallet, sen värmen kom (tillbaks) har mina fötter och ben svullat upp och blivit vätskefyllda som sjutton, fingrarna ser oxå ut som prinskorvar men det är lättare att leva med, för om jag sköljer dem i kallt vatten så känns det ialla fall bättre...

Fick ett kärt återseende med någon jag hade glömt bort totalt idag... eller kärt och kärt, jag är ju opererad för karpaltunnesydrom för 4 (?!!!) år sedan, innan det så tappade jag ju allt, typ mjölkpaket och flingor och allt sånt där som är jätte kul att torka upp. Hur som helst, jag har glömt känslan av att verkligen tro att man håller i någonting och samtidigt se de dimpa ner i marken...

Det hände idag, när jag skulle flytta spiskontakten (stor tung sak). Jag var stensäker att jag höll i den, samtideigt som jag ser den fall till marken (golvet) Nu hamnade den så klart INTE på golvet, utan på högen med klinkers som låg nedanför... dessutom upplyser Tommy mig om att det sser ut som att jag bara släpper den som "äh, den här ska inte jag ha, skit i den"

Händerna sover nu för övrigt, så det är lika bra att jag går ut och klipper gräset, det är iaf nått JAG KAN göra...

pust... bara 3 månader kvar, 3 förbannade varma sommarmånder, DÅLIG PLANERING!

RSS 2.0