Tisdag

Nu sover söt sötare sötast igen... sen ska det ätas igen, sen ska vi nog gå ut och kratta plommon och äpplen =)
 
för i helgen SKA sommaren plockas undan, så vi får hålla tummarna att det här fina vädret håller i sig, för annars får jag det jobbigt att övertala Herr Thurin! =)

sen ska vi (Minna å jag idag) införskaffa en fleece-overall till liten, så hon inte behöver frysa, eller rättare sagt jag behöver fundera på om hon fryser.

Förresten fick vi ett lamm-skin av mams i helgen =) Bra grejer... igår på promenaden höll Minna perfekt tempratur (nej det är en unge och inte en maträtt jag pratar om =P ) hela tiden.  

matdags! =)


Tv-freaken


Vi tittade på Top Gun igår kväll
Eller, Tommy och Minna kollade på den och jag var fascinerad över hur lika dessa tu är när man ser dem i profil stirrandes på en tv
(tänk bort skägget på tommy, eller för alldel tänk Minna med skägg, ser ni???)

För övrigt var jag ut i lördags(skoj skojare skojast)
och i söndags hade jag en bebis som var överlycklig över att det var hennes mamma som plockade upp henne på morgonen för att ge henne frukost nr.1 (och nr.2, Lunchen, lunch nr.2, Middag och kvällsmat)
DET mina vänner (och ovänner om nu någon sån skulle läsa) värme hjärtat om nått!

nej men om jag skulle ta och borsta gaddarna och ta å följa Minnas goda exempel och rulla ihop mig i en boll å sova lite! =)


Minnas morgon


Hon började morgonen med att för första gången hålla i skallran själv, mycket fascinerande...sen övergick hon till att kolla in det aktuella i morgontidningen. Vilket hon gör varje morgon, så hon kan vara arlet och svara på alla frågor i Brunchrapportens nyhetsquiz som de har varje fredag. Hon har nämligen tänkt bli den yngsta som vunnit den tävligen någonsin..så det gäller ju att ligga i..
hon tänkte vara med och tävla här om 2 veckor, så vi ligger i hårdträning...
mamma och pappa får ibland förklara hur saker och ting hänger ihop, eftersom hon inte har riktigt kläm på hur vissa saker hör ihop än. Men hey, man kan ju inte begära för mycket av någon på 2 ½ månad så jag försöker säga till henne att kan hon bara svara på 75% av frågorna så är mamma nöjd (är det inte vid mellan 75-90% rätt VG ligger när de sätter betyg?)

idag var det pappas tur att hjälpa till med tidningen
men uppenbarligen är tv-sidan mer intressant än det som står i resten av tidningen!


2 födelsemärken mindre

jag hade ett födelsemärke på axeln en gång i tiden.... jag hade även två på magen, det ena på magen och det på axeln är nu bara minnen blott...för dessa plockade Herr Doktor Armando "jag har varit i svergie endast i 7 månader, så jag är bra mycket mer effektiv än svenska läkare" bort igår...

där var det inget "vi ska fundera på det" utan, en snabb check av födelsemärkena, upp på britsen, bli bedövad och så vips skar han bort det på axeln och ett av de två på magen och bokade ny tid för det som blev kvar.
Han lovade även att kontakta mig ovasett reslutat på dem...

det gillar vi... inte svensk standard sjukvård "vi hör av oss om det är någonting fel"
(och seb får man veta ½ år efter att det försökte ringa, men man svarade inte och sen glömde de bort en)

Fram för fler invandrare inom sjukvården, allting blir så mycket mer effektivt!
thats all I'm saying!

Mitt charmtroll :-)

bild0122 (MMS)

Mitt charmtroll :-)


Jag bara undrar...

"Efter de frustrationer som växte efter Versaillesfördraget, den världsomspännande ekonomiska depressionen under 1930-talet, anti-traditionalismen under Weimarrepubliken och ökad aktivitet från den Sovjet-sponsrade kommunismen i Tyskland, började många vända sitt stöd mot Nazistpartiet, som gav stora löften om en ekonomisk, kulturell och militär återfödelse. Dolkstötslegenden om hur Tyskland förlorade första världskriget fick stor spridning. Den 30 januari 1933 utnämndes Hitler till rikskansler av president Paul von Hindenburg efter att försök av General Kurt von Schleicher att skapa en fungerande regering misslyckats. Hindenburg pressades av Hitler genom sin son, Oskar von Hindenburg, och även från före detta kansler Franz von Papen.

Trots att NSDAP erhållit flest antal röster i de två riksdagsvalen 1932, hade de ingen egen majoritet, och endast en tunn majoritet i riksdagen med deras nationalistiska DNVP-NSDAP-koalition."

Jag funderar över...

Ni som röstade på Sverigedemokraterna igår, skolkade ni från historialektionerna? Vet ni inte att Hitler och hans NSDAP blev framröstade och inröstade i Tysklands riksdag en gång i tiden? Att tyskland valde Hitler till ledare?

Det handlar inte om en militärkupp som i en del andra länder där det finns/fanns dikatorer. Utan det handlar om att människorna i landet kände sig förbisedda och valde att rösta på någon som lovade guld och gröna skogar, någon som gav dem en syndabock "det är x fel att det ha blivit så här, om x försvinner så blir allt bra igen"

Så ni som säger att SD inte är ett rastistparti - tror ni att det folk som en gång valde in NSDAP i tysklands riksdag tyckte att nazismen var en bra grej? Tror ni att det tyckte att NSDAP var rasistiska?

eller är det så enkelt att de, precis som ni, bara lyssnade på det som sas ("det låter ju inte så illa, det är ju bra grejer det här, det bryr sig ju om OSS") utan att skrapa närmare på ytan och se hela sanningen?

Fast å andra sidan, vad vet jag...ni kanske i grund och botten tycker att nazismen med Hitler i spetsen var en bra grej?

Jag blir skrämd av den okunskap så många i min egen hemkomun visade igår... 10% av de som bor här, valde SD, SD är det 3 största partiet i borlänge numer...var sjuttton kommer det här att sluta?!


Ny header =)

Har tagit mig i kragen och byggt en ny header... är inte helt nöjd med den får duga tills vidare
tills den riktigt kreaktiva ådran tar vid

har även tagit mig i kragen och börjat träna på maserhallen gym =)
med Minna i barnvagn bredvid... hon charmade varenda en där, och var super snäll.
Var väl vaken första halvtimmen, sen somnade hon och vaknade inte förän efter jag hade kommit hem och ätit och duschat.

Då åt hon lite grann och nu sover hon igen. Inte lätt att vara liten.

Hennes nya favorit grej är att få sitta i vagnen - man ser ju så mycket, var på hon blir ju hur trött som helst av det och sover riktigt gott sen!


nu börjar fröken stök och bök vakna till liv igen så jag antar att det börjar bli matdags för henne!


Det är inte lätt att vara liten så för att...

bild0110 (MMS)

Det är inte lätt att vara liten så för att underlätta lite är det bäst att hålla i huvudet när man sover så inget av det man nyss lärt sig ramlar ur!


2000 lightyears of darkness

sitter och försöker göra en ny header till bloggen, men det blir inte som jag vill
otroligt störande

målade dit Ronnie på vaggan igår iaf



vad sägs om den va?

jag vill måla mer på den... men jag vet inte vad
några idéer??

vi (tommy) plockade upp och sorterade alla våra cd-skivor i helgen
tänk vad mycket bra musik jag har på cd egentligen som har legat gömt på vinden i ett år!


Minnas vagga




 

Hass satt och pratade om att det borde målas kurbits på vaggan igår... var på jag fick en helt annan idé

dvs måla av de som legat i vaggan! Så nu är Minna dit målad och när mams letat upp ett kort på Ronnie som bebis ska jag måla dit honom oxå =)

blev ganska bra va?

för övrigt så, eftersom jag inte är bra på kurbits, vad tror ni om pin-stripes "längs golvet"?


Swiming-time

Tommy och fröken stök och bök ligger och sover (?!) och jag och fröken fräs har strax ätit upp våran frukost, sen ska vi packa i ordning oss och åka till maserhallen och bada lite... All little girly time =)
egentligen ska vi hålla oss undan ifrån Herrn som har jobbat 52 timmar på de senaste 3 ½ dygnen.
Så han får stanna hemma med Mini liten (som säkerligen kommer att sova bort tiden medan vi är borta) så åker vi till aqua nova och leker lite!


RSS 2.0