På den lediga sidan...

Fick en inbjudan till invigningsfesten i maj... jag var välkommen att ta med min fru eller sambo!
uppskattas... undra om tommy får följa med då, och om han i så fall måste klä ut sig till tjej?
eller det kanske gå bra att ta med min man, eftersom jag inte har varken fru eller sambo

men man vet ju aldrig =)

Fick hem ett brev från försäkringskassan igår. Blev ganska förvånad, och blev ännu mer förvånad när jag öppnade det och där ligger det beslut om min havandeskaps penning. Den blev beviljad, bara så där, utan tjafs utan någonting och det tog inte ens en vecka. Vad är det alla gnäller om? Hittills inga problem med dem...

Men det kommer väl antar jag. När de ska räkna ut hur mycket pengar jag ska få för att vara hem...
skickade in arbetsgivarintygen idag iaf, så nu får vi väl se vad som händer, och hur lång tid det tar innan någontingalls händer den här gången.

Haft bellman bus här idag... och de enda vettiga vi har gjort idag var väl att övapå att gå fint, ta en promenad, lagat mat och lämnat anställningsavtalen i kojan. Och fått kopiorna på arbetgivarintygen "intygade" att de stämmer överens med orginalen.

skönt med lite ledighet... det behöver min rygg!
Hoppas de är odinarie lass i morgon...dvs C-lager och att det är gubbarna som är utlastare... plssssss!

The rebounder

Varje gång jag tänker på en person och dennes beteende de senaste veckorna kommer
Amanda Jenssens- The rebounder upp i min hjänra

den blir att gå på repeat och jag kan inte sluta tänka den i samband med det

"Each time I'm alone I just think of his voice
Keep me occupied
I go out every night just to drown it in noise
I'd rather dance than hide

And I don't care who you are
But I love you
Just need someone to hold
I don't care who you are
I shall love you
'Cause it beats being alone

You think it's for real 'cause you read in a book
This is the way it is
I'm sorry to tell you you're someone I took
A fill in for what I miss

And I don't care who you are
But I love you
Just need someone to hold
I don't care who you are
I shall love you
'Cause it beats being alone

And I don't care that the truth goes far
I don't care what we are
I don't care
'Cause I don't need another scar on this worn-out heart"



Måndag 22/3

Tommy skulle visa mig vad skötbordet skulle stå på härom dagen... Så vi tog fram Ikeas hemsida, klickade på Barnens Ikea, förvaring och voila där var det... förvaringsmöbeln som de skulle stå på

min spontana reaktion var "NEEEEEEEJJJ!"

Han tittade konstigt på mig... var på jag försöker omprioritera mitt beslut, försöker verkligen övertala mig själv
tittar på honom och vill säga "Jo men de funkar älskling"
ut över mina läppar kommer "aldrig i hela mitt liv att det där kommer in i mitt hus"

Han skrattar, tar tumstocken och mäter byrån som vi har i vårt sovrum (min tanke från början var att ha det på den) och kommer ut och konstaterar, jo det funkar fin fint att ställa skötbordet på den.

Så, jag har återigen fått som jag ville, och han tror att det är hans idé från början 
Nu ska det bara genomgå samma förändring som vardagsrumsbordet...
Det lär ju matcha resten av sovrummet liksom...

för övrigt, varför har inte jag ett gigantiskt badrum, där det finns plats för tvättmaskin, torktumlare, badkar och en massa annat sånt?

Jag skulle behöva tvättmaskinen på ett ställe där jag såg den... så jag inte behövde glömma att det ligger nytvättad tvätt i den som behöver hängas!!

Skickade in papperen till FK idag... får se hru det går med den saken =)
har även läst mig till att även om man får beviljat full HP, och begär det får man gå in och jobba en dag eller två eller tre rent utav om man känner att man orkar med det...

tjoho...jag kanske inte kommer bli nipprig ändå?


Dagens igenkänning

Daniel Pernikliski skrev en krönika på aftonbladet.se idag... om varför tjejer minns mer/bättre än killar.
(läs här) och vet ni vad?

Jag tror på honom.... full och fast till 100 % till och med

Tommy lägger ALLTID sin telefon i samma ficka på jeansen eller arbetsbyxorna, han får problem när någon lånat den (dvs jag) och lagt den någon annanstanns (dock på ett fullt logiskt ställe som...i kryddhyllan)
medan jag VARJE gång vi ska någonstanns eller jag bara ska ringa till någon utropar "vart sjutton är min telefon nu igen"

Tommy har ALLTID sin plånbok i jackfickan, möjligtvis i korgen på bänken där den hamnar när han kommer hem från jobbet så han slipper gå in till arbetskläderna när vi ska åka för att hämta den
Min plånbok, ligger iofs oftas i köket, någonstans (för den hamnade i matkassen när jag packade varorna)

Tommys nycklar ligger ALLTID i vänsterficka på den jacka han senast använt...
mina nycklar? Tjea, har jag tur så hittar jag dom... men oftas om vi är båda två så blir det ett "du har nyckel va? Bra då slipper jag leta reda på mina"

Om fröken Fräs vantar eller mössa inte är där de brukar vara (på elementet) blir tommy lamslagen och irriterad och säger "men ååååh...vart är de någonstanns" och tittar hjälplöst på mig. Istället för att öppna skåpet och kolla om någon (förmodlingen jag) lagt in dem där, eller om de ramlat ner bakom sko hyllan.... hur svårt kan det va liksom? Antingen har jag flyttat på de för att ge plats åt nått annat, och då är grejerna inom en radie på  5 m från elementet eller så har fröken fräs tagit de själv och de ligger någonstans på övervåningen (hon har oftas sten koll på vart)
'

Daniel Pernikliski avslutar sin krönika med "Övning ger färdighet och skulle det här göras ett test, vem som snabbast hittar sina förlagda föremål, skulle Lisa slå mig rejält. Men skulle testet gå ut på vem som oftast hittar sina föremål snabbast, skulle jag slå henne 99 gånger av 100."

detta stämmer SÅ bra in på oss...
Jag lever mitt liv i totalt kaos, jag måste tvinga mig själv att komma ihåg vart jag hade sakerna sist och fundera över vart jag möjligtvis har lagt grejerna efter det.

Tommy å andra hand, lever sitt liv på rutin, och om dessa rutiner bryts så är hela världen emot honom.

Då återstår bara frågan... vem har roligast under tiden? 

Tack Aftonbladet...

Jag satt och funderade på vad som skulle vara så underbart med våren från hofors och hem idag
vilket jag gör varje vår
och varje vår kommer jag fram till... Ingenting

och jag tänker mörka tankar om alla som vill pracka på mig "det är underbart med sol och värme, med snön som droppar och vägar som torkar upp" osv osv i all oändlighet, och jag blir å fundera på "vad är det för fel på mig som faktiskt inte tycker att det är så där UUUUUNDERBART som alla andra tycks tycka...

Ja det är underbart med sol och värme, på sommarn!
Men jag kan inte se något som helst positivt med att slasket som blir på vägarna och se hur istapparna smälter
Våren är bara en transport sträcka, det är inte förän det börjar lövas på träden jag kan medge att det är ganska fint ute ändå...


Å andra sidan så tänker jag ju varje höst "är jag den enda människan på jorden som älskar när luften blir kallare och friskare, och träden blir gula och löven ramlar ner"

Hur som helst...det publicerades en artikel på aftonbladet idag (läs den här) och jag inser att jag kanske inte riktigt är som alla andra...men jag är åtminstone inte ensam


Hurra! =)




Det nya projektet

Eftersom den där väggen som ska ner i köket fortfarande stoltserad med sin närvor, och min man inte verkar ha några större planer på att plocka ner den den närmasta tiden bestämde jag mig här för 2 veckor sen att då får jag väl dra igång ett annat projekt...

vilket var att börja fixa i ordning Findus rum.
Så för två veckor sen var vi och köpte färg till väggar och lister...
och började måla rummet

jätte roligt, tyckte alla utom Tommy...speciellt fröken fräken, fram tills hon för 2a gången gick in i den nymålade väggen och lämnade ett stort avtryck av sig själv på den och hon åkte in i duschen med kläderna på ungefär,
hela hon var blå (nej, det var hon inte... men det är roligare att tänka att hon var blå som en smurf så därför skrev jag det) och det var snälla malin som tvättade ren henne så jag kunde måla över avtrycket hon gjort på väggen.

Hur som helst så köpte vi nya lister förra veckan, och i fredags köpte vi en ny golvmatta.
Tommy har ägnat helgen åt att kapa listerna och jag har nu målat dem med vit grundfärg, och på tisdag ska de bli röda är det tänkt =P

så tommy kan lägga in det nya golvet  i helgen som kommer å spika upp listerna...=)

Hur som helst... det jag skulle komma till var att n'r jag gick upp för att måla listerna efter att han åkt och jobba så inser jag att inte bara har han plockat reda på precis allt, han har även lagt listerna i storleksordning på bockarna ställt fram färgen och penseln åt mig, så det enda jag behövde göra var att öppna burken och börja måla =)

är han inte fantastisk? (fast lite väl överdriven när det gäller noggranhet och exakthet... eller så är han bara det i kontrast till mig som tycker - bara det blir någorlunda bra så duger det)


När Tommy har bestämt sig

Vi var och kollade på bilbarnstol i lördags, eller rättare sagt, om det funkar att ha en sån som vi vill ha i min skoda
vilket ha varit problemet som upptagit störst plats i mittt huvud senaste veckorna.

Att det är skålade säten och att en bilbarnstol kanske inte står ultimat i den var liksom ingenting jag hade en tanke på när jag köpte bilen för 2 år sen liksom. Det var inte aktuellt då, det var inte aktuellt för ett år sen heller.
Eftersom fröken fräs inte åker i min bil så ofta så har det inte riktigt varit aktuellt än...
Hennes stol är mest jobbig att ha i skodan... Den är nämligen för bred så man lär flytta den när man ska knäppa bältet, men den står å andra sidan på båda "kullarna", så den står inte i skålen, så den står ju stadigt iaf.

Hur som helst så fick vi testa om den vi vill ha fungera i skodan å det gör den, så skodan får följa med ett tag till =) Å det är ju tur det, eftersom typ det enda jag kan tänka mig att byta till är en Skoda octavia kombi al. en suberb, så utbudet för vad jag vill ha och vad vi har råd med är ganska litet.



Any how, så för att slippa försäljningstjatet när vi kom in igen efter att ha testat den så gick jag snabbt och tittade på barnvagnarna istället (eftersom vi inte hade några som helst planer på att köpa den i  lördags) och gjorde återigen konstaterande att, jo en emmaljunga smart duo får det bli... 
(Okej, de är bara ca 5 cm högre än de andra, men 5 cm är ju ändå 5 cm...och alla cm på höjden som jag kan få uppskattas!!)  

Var på Tommy sitter å kollar längtan fullt på Emmaljunga mondial duo, samma vagn typ fast mest chrome chassie, kullager, vit däcksida och 1500 kr dyrare... Var på han sedan bestämmer, att ska vi ialla fall slänga ut pengar på en ny vagn (eftersom det är dåligt med annonser på beg. emmaljunga duo vagnar på blocket) så ska han minsann ha en sån... och den ska minsann vara i navy blue 


SÅ känner ni någon som har en sån här som står och dammar i ett hörn i sitt hem?
Hör gärna av er =)

Ticks eller tvångstanke?

jag vet inte vad det är...men varje gång jag ser en orm på en bild, på tv eller om någon en bara pratar om dem, blir jag automatiskt att dra upp fötterna från golvet och vrida mig själ åt höger...

är det ett ticks eller är det en tvångstanke?
dagens stora fråga...

jag är så trött på

jag är trött på att vara sjuk nu
jag är trött på att bli snurrig och hålla på att ramla ihop varje gång jag, tex går i trappen
jag är trött på att spy varje gång jag försöker äta något

men jag får väl vara glad att jag får behålla det jag dricker?
det lilla...det lilla är vad man får vara glad för

tror även att febern är borta, så de är ju nått oxå


finns en massa saker jag är trött på...

RSS 2.0