Tjohooo!

Moa vill ju vara nära, nära. Så det har känts HELT fel att ens tänka tanken att hon skulle byta till eget rum, såå avlägset! Hon har velat hålla hand tills hon somnar, och vakat med ca 20 min mellan rum om dagarna och kanske 1-2 ggr i timmen på natten.
Hej slutkörd mamma! den senaste månaden.
Hur som helst, igår bestämde jag mig för att byta spjälsängen mot vaggan så hon skulle bli att sova lägre än mig så jag bara kunde sträcka ner handen om natten, eftersom det brukar lugna sig då. Så Tony kom och hjälpte mig upp med spjälisen på hennes rum.
MEN, när det var läggdags för lilla fröken, bestämde hennes mamma sig för att" vi provar att ha henne på sitt rum"
och hon har sovit som en dröm i natt, vaknat 3 ggr... en nä'r hon spytt ner täcket (hon fick ett nytt täcke och somnade omgående om) en när hon ville äta vid 2 (då hade hon sovit i 6 timmar utan man) och en vid kvart över 5 när hon skitit och ville ha en ny blöja.
Dessutom så drog hon av 2 ½ timme utanför ÖF och nu sover hon sedan ½ timme tillbaka i sin säng. Och hon knölade inte ens utan bara somnade!
Hur som helst, ska vi till BVC om 2 timmar för att diskutera hennes sömn problem... men förhoppningsvis så har vi kanske löst dem själva!

riktigt roligt

vet ni hur otroligt tillfredsställande det är att känna igen sig själv när man ser sig i spegeln?
herregud, jag har fått en käklinje igen!
och nyckelben!

Moa är duktig på att äta upp sin mamma ;-)

hon har även blivit (peppar peppar ta i trä) en mycket trevlig bebis att natta. 3 kvällar i rad nu har hon somnat utan skrik och panik, och det är SUPER skönt!
hon har även sovit väldigt bra för att vara 4 månader gammal.

Mina tjejer vääääldigt mycket livsglädje i sina blickar, eller vad säger ni?
inte undra på att den äldsta hittar på så mycket bus! =)
Förresten, jag la Moa på golvet på en filt i köket igår och gick sen på toaletten, hittade henne inne i vardagsrummet efter toalettbesöket... Inte nog med att hon tar sig till ställen hon är snabb också när hon sätter fart! lill-pluttan!
Hur som helst, det är roligt att kunna ha kläder på sig som man inte haft på 2 år!

Retsticka

-minna kan du ge Moa sin napp?

Minna tar ut nappen ur sin munnen och sträcker fram det, och preciiiiis när jag ska ta den stoppar hon handen med nappen bakom ryggen och slår ut med den andra och säger "boootta!" och så skrattar hon =)

tror minsann vi har en liten retsticka i familjen!

Sömn

Efter 2 nätter med sammanhängande sömn, från 22.30- 2-tiden och sen från 2-tiden till 6-tiden och sen nästan en timme till på det, känner jag igen mig själv igen.
För nog har det varit drygt med Moas fjantante när det gäller sovning. Ungefär var 40 min har hon vaknat dag som natt, snackat (läs skrikit) för att sen somna efter 5-10 min och så har det varit samma visa igen.
Påfrestande är bara förnamnet.
Hur som helst fick mams  i henne en slurk ersättning i tisdagskväll, sen sov hon i ett sträck 6 ½ timme, vakande åt och somnade om och sov 4 till! Hon sov helt bebis-normalt igår, fick slurk ersättning (av mams och MIG), och somnade utan handhållning eller någonting efter att ha legat och snackat med mobilen i sängen i ca 20 min igår kväll och sov sen ungefär som föregående natt.
Det bästa utav allt är att slurken ersättning (typ 40-50 ml) har satt fart på hennes mage, så nu (i 2 dagar) skiter hon, lite skillnad mot  var 7-8 dag! Inte undra på att hon sover bättre! =)
Hur som helst, att hon sover har gjort att jag sovit och ja, idag är första dagen på 3 veckor jag har energi över efter förmiddagspasset! =) Så idag blev gardinerna äntligen bytta och sovrummet "skrubbat" och sängkläderna utbytta...
tvätten blir  tvättad och disken diskad
tänk vad lite sömn gör för kropp och själ!

RSS 2.0