"komiska minnen från förlossningen"

Sitter å läser en sådan tråd på Familjeliv.se
uppenbarligen väldigt många som sagt Väldigt konstiga/komsika saker under den, speciellt under inverkan av lustgas =)

Ni som känner mig vet att min hjärna inte alltid hinner med att sortera och bedöma vilken av alla brilljanta idéer som snurrar runt där uppe som är lämplig att uttala högt, och på nått konstigt höger väljer den ganska ofta det mest olämpliga. Jag menar, det är inte lätt att hålla kolla på en miljon idéer och kommentarer som ploppar upp under en 2 sekunders period!

med tanke på att Tommy helst vill att jag ska gå ut till bilen när hyrfilmen ska betalas för att jag INTE ska försöka få Videokillen att skratta med det mest olämpliga (men i mitt tycke otroligt roliga) skämt, så är ju min fundering... Vet han vad han har att vänta sig om jag får i mig lustgas??
Vet han vad han gett sig in på?

Det kanske är bäst om han inte hinner hem och är med under hela förloppet, utan bara kommer när det är någon timme kvar....för att han ska slippa skämmas för mig =P

Djuren utan förstånd

jag är hungrig... men vet inte riktigt vad jag ska göra åt den saken
hade tänkt hälsa på farmor, men orken/lust att göra det försvann någonstans mellan idén kom och den sen skulle genomföras. Så nu sitter jag i den ljuvliga skuggan på uteplatsen på framsidan och är arg på Bellman i stället.
Fast säkert inte lika arg och förnärmad han är på mig.
Jag sitter UTE och han får LOV ATT VARA INNE!
Livet är ju hemskt... ialla fall om man är en "liten" hund.

Men så går det när man bestämer sig för att jaga bilar som åker på gatan. Då får man inte vara ute och vara med längre helt enkelt.

Nu kom Spader och hälsade på, älskar när man ropar på henne och man ser hur hon kommer i full galopp emot en, för att sedan hoppa upp i knät och klättra upp på axeln. Eller slänger sig framför fötterna på en och ser ut att skrika "klappa mig! åååååh KLAPPA MIG!!"

Det brukar iofs Kexet oxå göra...när man kommer hem med bilen, så slänger hon ner sig där man ska parkera och fattar inte att det är bara tur att hon inte bli överkörd!

Annat äre med Tussilago, hon har åtminstone vett nog att slänga sig framför bilar hejdlös...hon har vett nog att inte lita på vem som helst och håller sig helst inom en 15 m radie ifrån en om man är ute (så jag kan "försvara" henne om det skulle komma någon objuden gäst och vilja henne illa)... tänk om Bellman och kexet kunde bara ha ett uns av hennes förstånd! Men nej nej nej...alla människor är deras vänner och bilar är någonting man ABSOLUT inte behöver vara rädd för...... *morr* 

undra hur det blev med det där att äta nått....

Spader - alltid en källa till skratt!



Jag undrar om det var vattnet eller potatisen hon egentligen ville åt!


Syjunta

Japp, en sån bedrivs just nu i Åselby, eller ja..det är ju bara jag och min symasikn som deltar i denna, men om du har tråkigt kan du ju ta med din egen och komma hit så kan vi ha en riktig syjunta.

Tänk vad stolt min Farmor skulle vara om hon såg mig... Måste nästan ta med grejerna jag sytt och visa henne, så hon ser att bröllopspresenten kommer till använding!
Okej, det är inte så avancerat att sy påslakansset till en vagga men hör och häpna här.

Jag har gått över från sånna enkelheter till att sy ett lapptäcke!
Klippt ut lappar på 15x 15 cm, fållat dessa och även sytt i hopp varje lapp med varandra och nu sitter jag och funderar på vad jag ska ha för foder. Om det ska bli ett lapptäcke att bädda med, eller mer en "lapptäckesfilt" och ligga och mysa på... och om det i så fall ska vara fleece som foder på baksidan, eller rent av något galon-liknade matrial så man kan lägga ut filten på gräset utan att den ska behöva bli full i massa böös (som farmor och pappa skulle uttrycka det - översättning: massa skit!)


 


Livet hade troligtvis sett annorlunda ut...

Kommer ni ihåg den där Helsingborgsresan jag gjorde åt Lundgrens hösten -08?
Den där som ALDRIG tog slut? När lasset inte fanns, när nyckel försvann, när jag fick bryta mig in i lastbilen och när jag äntligen skulle få lasta på söndag morgon (istället för fredag kväll) så fick jag inte för jag inte hade nått refesensnr.?

Kommer ni ihåg den?

Kom och tänka på att OM allt hade flytit på som det var tänkt från början, med lastning på fredag kväll och så, så skulle jag ha åkt med Kråkans trailer till... Bengtsfors tror jag det var på söndag eftermiddagen och byggt hus med "en av hans chaufförer" på måndagen. Denna chaufför var Tommy.

Om detta hade hänt, då hade jag troligtvis inte suttit här vid köksbordet på utmarksgatan idag...utan vid det här köksbordet på bondegatan 3 c 2 trappor upp till höger. Jag hade definitivt troligtvis  inte väntat barn!

Varför kanske du undra?
Och det ska jag svara dig på, för att bygga hus med en vilt främmande person, som knappt säger två ord på en dag, och man inte vet om man gjort nått bra eller om det är helt kasst, är nog inget som resulterar i hus, giftemål och barn! =)

Så så här i efterhand är det ju OTROLIGT tur att den där Helsingborgsresan gick som den gick! =)
RMB på parkering i Ödeshög på vägen ner till helsingborg


SF 35

Till alla er som tycker att min mage är gigantisk, kan jag trösta er med att ni har helt rätt... Ligger i överkant i spannet för vad som anses "normalt"... Men där j'la kurvan tar inte hänsyn till att det är tomt mer än 1 dm längst ner i livmodern, och numer ½ dm högst upp oxå...

så ni som går runt och tror att jag går runt med en jätte bebis därinne tror VÄLDIGT VÄLDIGT fel....

tänkt bara upplysa er om saken... så nu kan vi sluta tjata om storleken på magen okej?? =)


Försäkringskassan?!! =)

Dom har (äntligen??!) beräknat min SGI... blev glatt överraskad när jag såg hur mycket den var på!
Hur ofta händer det?

De har då använt sig av min månadslön från GB förra sommaren + lagt till extra eftersom jag jobbat åt Lundgrens ca 50 tim/månaden under samma period. Jag har alltså fått tillgodo räkna allt jag jobbat... utan att tjafsa med dem överhuvudtaget.

Så jag har ingenting att klaga på helt enkelt... =)

det är en ganska bra dag idag tror jag minnsann

och skink & broccoligratäng till kvällsmat tror jag alldeles jätte bestämt att det blir!

värmebölja?!

Efter att ha klippt gräset och varit på promenix med Bellman i värmeböljan (jag vet 21 grader den 18 maj är ingen värmebölja i ordets rätta bemärkelse, men du kan återkomma om det när det är DU som inte ens kan dricka ett litet glas vatten utan att börja må illa eftersom någon trycker sig mot magsäcken så det får bara plats ytterst lite) så är jag innerligen glad åt våran källare...

är väldigt säker på att inom en snar framtid kommer jag praktiskt taget att bo där nere om det här fortsätter...

om jag bara kunde få dricka den mägnd vatten jag vill utan att börja må illa, så skulle nog allt vara bättre!!

men men... Findus har flyttat ner en våning nu känns det som, super skönt... för helt plötsigt kan jag gå längre än 10 min utan att ryggen känns som det är på väg att knäckas på mitten, och största delen av min överkropp skulle tippa rakt fram!


Findus är inte allmän egendom!!

Tommy säger att jag blivit "mamma-anpassad" de senaste veckorna... dvs att jag lätt kan stå å diskutera min graviditet med vem som helst, var som helst bara så där...

fast jag måste säga att det faktiskt inte stämmer, det går bra med folk jag gillar eller deras partner (alltså folk jag inte känner som är tillsammans med någon jag gillar eller likande) Om de frågar så svarar jag gärna på deras frågor.

Men när det kommer fram, för mig, HELT okända människor och lägger handen på magen och frågar "jaha, när ska ni har barn då?" och de förväntar sig att jag ska spraka av lycka över att någon frågar och glatt kvittra och berätta om Findus... så tror de fel.
Jag känner mig OTROLIGT obekväm med den sitsen, och jag tycker definitivt INTE om att de lägger handen på Findus.

Sen när skulle MIN mage vara allmän egendom? En gratis attraktion på ett nöjesfält som alla får ta del av?
Sen den blev att växa rakt ut? och blev synlig för omvärlden?
Jag tror inte det!!

Några få är ni som får lägga handen på utan att fråga, och några få är ni som skulle få känna på magen om ni frågade...OM jag hade nått att säga till om, men omvärlden verkar inte bry sig ett dugg om det

jag tror det var minst 4 okända tjejer som kom fram och tafsade på stackars findus igår... (då är inte trevliga å vänliga kollegors samboar och fruar inräknade!! ) och tyckte det hade världens rätt att stå där och fråga mig en massa saker med sin hand på min mage.... Ursäkta mig? Har inte din kille talat om för dig vem du hade att göra med??!

Eller jaha nej... ni tolkade det som att jag var där i egenskap av Tommys fru, inte tvärtom att han var där i egenskap av att han är min man? Så din kille glömde med andra ord att berätta att det var hon den där bitska kaxiga men ganska glad och trevliga kvinnliga kollegan som väntade barn?!!
Men det gör inte det hela mer okej!

Gud vad jag hade lust att snäsa av dem med ett "ursäkta, kan du ta bort din hand från min mage? jag är faktiskt bara tjock!!" och vända mig om å gå därifrån...men så kan man ju inte heller göra =/


Tommy som försöker få ner takbalken =)


Väggen är nere

japp... nu har vi en vägg mindre och jag har 3 hörn färre att hålla rena, vad säg som det va?
Till på köpet så har blivit köket större, otroligt va?
Det är så luftigt och stort här inne nu så man går ju nästan vilse!

Och sen, hör och häpna...jag har köpte kläder till findus!
Vad sa ni nu då va?
Förvånade?
Det är jag... mest förvånad över att jag fick Tommy att titta med något så när nått som liknade entusiasm på kläderna.
Fast det var nog mest för att jag sa innan jag åkte till kupolen med Carro att det kunde hända att jag kom hem med en massa kläder åt findus eftersom Carro var på jakt efter present åt Pimmens nyfödda dotter =) (Grattis PIM!!) och att låta en gravid gå bland bebiskläderna (även för mig nu mera alltså) utan att få handla kan liknas med tortyr... Men som tur är finns det få kläder som är könsneutrala, så de blev bara ett par byxor, en kofta, en mössa två bodies och 2 par strumpor.

Är dock hel sugen på att köpa en sån där supersöt klänning som finns för nyfödda på Kappahl, men det känns lite fel även om jag är 90 % säker på att det är en tjej, så kan det ju komma ut en kille... och vad ska jag då med den super söta klänningen i storlek 56 till?!!  


Tänder

Jag var till tandläkaren idag...eller hygenisten heter det väl om man ska vara ärlig?
för tandläkaren vill ju bara se en om man har hål och de får bedöva medlånga spruter och grejer

hur som helst så tittade hon på magen å sa "ja, då blir det ingen röntgen av tänderna idag då"
var på jag tittade konstig på henne och sa - eeeh, jo det blir det visst det, det var jätte längesen jag var här och jag vill veta om det är nått som inte är som det ska!

Så hon fick vackert gå å hämta ett sånt där "blytäcke" för att skydda findus och sedan röntga bissingarna på mig... vilket visade att på en av mjölktänderna (jaaaa...jag har 4 st sånna kvar) börjar emlajen få ett litet litet hål, ingenting som inte kunde gå tillbaka med floursköljning. Så de var ju ingen far på taket men man måste ju kolla när man ändå är där liksom!

Så nu får jag lägga till det på "to-do-listan" när jag borstar tänderna på kvällen, för det räcker uppenbarligen inte med tandborstning 2 min och användning av tandtråd varannan kväll! Hur som helst... resten av bissningarna var i samma fin fina skick som alltid, så inga konstigheter där inte =)

nu hoppas vi bara på att Findus får min kvalité på tänder! =P

Hypokondriker

Japp..så känner jag mig just nu, och har gjort ungefär hela eftermiddagen =/
samtidigt som alla runt mig säger att "det är bättre att kolla en gång för mycket än en gång för lite"

Anyway, hade inte känt av Findus sen igår morse runt 4 tiden, när h'n såg till att sparka i magsäcken så jag blev att spy upp de som fanns kvar av middagen, sen dess var det INGENTING, inte minsta rörelse, inga buffningar, inga slag och definitivt inga sparkar...

Var ju uppe och gick hela dagen igår, så under dagen tyckte jag inte det var så konstigt... för ju mer man rör sig desto mer still blir det ju... men sen fick jag en molande värk igår (troligtvis bara en nerv som var i kläm så här i efterhand) som iofs gick över, men de var fortfarande inag rörelser...
och inga rörelser under hela natten, även fast jag var upp 5 ggr...
inte heller under morgonen

Inte en enda har jag känt, så vid 1 tiden fick jag nog och ringde min mams å kollade vad jag skulle göra (istället för att läsa skräckhistorier på internet) och hon tyckte att jag skulle ringa upp förlossningen å kolla vad de hade att säga...
barnmorskan som svarade tyckte att vi skulle komma in å kolla upp det, så sagt och gjort...

väl där skrämde hon upp mig genom att inte höra hjärtljud och gick å hämtade en läkare som gjorde ett UL... där syntes hjärtat ticka på, och han fångade rörelser på bild även om jag inte kände dem..

så allt var lugnt... vilket fick mig att känna mig som en hypokondriker som hittar på, men har man inte känt nått så har man ju inte, eller?
Och Findus brukar vara väldigt duktig att ge sig till känna, óch har aldrig "legat still" så länge förut....
nu har jag känt några buffningar på eftermiddagen...
så jag får väl lita på att allt är som det ska!

Sömnlös

Funderar allvarligt att gå ut och skjuta ett par eller fler fåglar med Tommys luftgevär
för de stör min nattsömn kopiöst...

eller så stör min halsen den, snoret i näsan
eller findus

nått är det

och tommy bara ligger där och snarkar på som om allt vore fri och fröjd
får man knuffa honom ur sängen och säga "ska jag vara vaken och plågas ska du det med"?

antar inte

för han ska uppenbarligen måla däcktext på tonys lastbil nu på morgonen... uppstigning om 2 timmar
tjooohoo vad skoj

illa mår jag oxå....

känns inte som om det här blir någon bra dag

 


En dyr dag....

Vi var på Föräldrakurs i morse, Tommy trodde för ett ögonblick att jag hade gått och blivit en seriös och "vuxen" människa när jag plockade fram block och penna. Fram till han efter 10 min senare inser att jag endast har blocket och pennan till att stimmulera mig själv med...dvs sitta och klottra ner blommor och dylikt över hela papperet.

Fast det ska väl tilläggas att hade hon (barnmorskan) sagt något som INTE bara var sunt förnuft, utan nått som jag faktiskt inte "förstod" av mig själv, så hade jag nog skrivit ner det
troligtvis snett i ett hörn eller nått.

För så såg mina anteckningar ut när jag gick i skolan, ner klottrade tillsammans med en massa annat på samma sida, så ingen annan än jag fattade vad det egentligen handlade om! =)

Anyway, när vi kom hem betalade jag min restskatt...på X antal tusen kronor, och så toppade vi det med att åka och köpa en torktumlare på Förbergs.
Så nu är vi nästan 15 000 kr fattigare

Men vad gör det?
Vi har en snygg torktumlare i tvättstugan...synd bara att säkringen går om vi använder den och tvättmaskinen samtidigt... men de kanske går att göra nått åt den saken *blinkblink*


RSS 2.0