En lagom irriterande....

Resande i Minnas garderob idag... det skulle jag inte ha gjort, för jag insåg precis att hon har 2 långärmade bodies och 3 kortärmade i rätt storlek. 1 st långtröja som är lagom, men byxor det finns det... (vilket vi tackar Kusin Katarina som skänkte oss en hel kasse med kläder efter hennes söner)
vilket betyder att det måste inhandlas en nya garderob till fröken i fråga...alltså måste jag ge mig ut till kupolen och slåss med alla julklapps stollar.. Varför, varför?  Varför måste min dotter växa som en maskros i ett jordgubbsland?
Vi har nu 3 (TRE!!!) kassar med urvuxna kläder här hemma och är redan inne på strl 74, det ena vi kan ha i strl 68 är ett par byxor och pyjamasen utan fötter....eller ja, jag trycker ner henne i pj'sen med fötter oxå, eftersom jag fått för mig att hon fryser om fötterna annars....
annars då?
Jo, jag har kommit fram till att telia kan dra åt helvete, för de är totalt värdelösa....och det första jag ska göra när mitt abonnenmang blir obundet är att flytta det så långt i från dem som möjligt!
Killen som äger tvätten brevid lastbilsgaraget kan oxå dra åt helvete och tvätten med han... det saknades munstycken till högtryckstvätten igår, vilket vi upptäckte EFTER att vi lagt i poletter frö att tvätta bilen...
Tommy ringer då till kille som äger den (det tar 2 timmar för honom att hitta ett telefon nummer till honom som han svarar på) och då berättar han att "han är välmedveten om att det inte finns några spolmunstycken eftersom han själv varit och tagit bort dem på förmiddagen eftersom de hade frusit...."
Sätter man inte upp en lapp att tvätten är trasig då? Och stänger av den?
Eller är det bara i min värld man gör sånna saker? Informerar om att det är fel?
Nej men stoppa ner träningskläderna i en väska, åka till kuppan och inhandla den där garderoben kanske?

Sovställning?

3. Längtar positionen

13 procent av testpersonerna som på sidan med båda armarna ut framför sig.

Det anses tyda på en öppen karaktär, men som samtidigt kan vara misstänksam eller cynisk. Personer som sover på detta vis är långsamma med att bestämma sig, men när de har fattat ett beslut går det inte att ändra det

 

(källa: Aftonbladet.se )

 

med det här vill jag ha sagt att jag sover ungefär som personen på bild nr. 3...

 

Skulle Jag, vara misstänksam och cynisk?

Det har jag ALDRIG hört förut...eller vänta förresten, har jag det?

 

Tjea, vid närmare eftertanke så beskrivs jag väldig ofta med orden "glatt sinne, lyhörd men en aning skeptisk" (eller misstänksam och cynisk vilket i sak är väl ganska samma?)

 

så det är väl bara ett erkänna, jag gillar inte snabba beslut, jag vill gärna ha saker och ting klara innan jag ska göra nått, jag vill ha alternativen, väga fördelar mot nackdelar innan jag bestämmer mig för något.

 

Jag gillar inte att planera långt i förväg, för vem vet om jag känner för att göra det just den dagen då det är bestämt? Eller om jag ens har tid att göra det den dagen? För livet kastar ALLTID åt en massa annat som MÅSTE göras och jag tycker inte om att bli besviken (vem gör det??)

 

Jag drömmer inte storslagna drömmar, för jag är realist. Vad är det för mening att drömma om det stora, när jag är medveten om de yttepytte små chanserna om att det ska hända mig?

 

Vad är det för fel med att vara nöjd med det man faktiskt har och bara drömma om saker som faktiskt är uppnåbara??

Jag gillar rutiner, så jag vet vad som förväntas av mig. Jag gillar att göra samma sak fler gånger.

En inrutad vardag är en trygg vardag.

 

När jag var tonåring vet jag att många av mina vänner tyckte att jag hade svårt att ta beslut, vilket egentligen inte är sant. För när det gäller saker som verkligen betyder nått har jag inga problem alls och som det står i beskrivningen, när jag väl har bestämt mig så är det svårt att få mig att ändra mig. Däremot, när det gäller saker som inte har någon betydelse i längden, saker som "inte spelar någon roll" (som vilken väg vi skulle rida t ex) så har jag svårt att ta beslut, just därför att det inte spelar någon roll för min del om jag rider till höger eller vänster... Så då är det både lättare, bekvämare att låta någon annan bestämma, för då kan inte jag bli beskylld för om det blev fel. Go with the flow  som det så vackert heter...

 

 

Däremot, så har jag bestämt mig...1 mars! 1 mars är det som gäller och startskottet var igår. Det sitter en bild på kylskåpet för att påminna mig om målet och få mig att tänka en gång extra.

 

 

 

 

 


I let the bad ones in...

tror jag har börjat skrivit 10 ggr den senaste veckan, utan att för den skulle skriva klart...

Trollis sover i amningskudden i soffan, hur gullig som helst!
Hon fick byta till sittdelen på vagen i tisdag, usch vad tiden går fort, eller det kanske är bebisen som växer som ogräs? Mätte henne med tumstocken idag, så det är väl inte allt för tillförlitligt antar jag (och hoppas) för på den mätte hon 70,5 cm (?!). Hon är liksom bara 4 ½ månad, hon kan väl Inte vara så lång..va?

Det får vi se nästa vecka, tror ialla fall att det var då vi skulle till BVC, men jag vet inte helt säkert.
Anyway, när hon vaknar ska vi åka och köpa julklappar som jag inte vill köpa för pengar jag inte har...Så slipper jag bry mig nått mer om det iaf.

På lördag ska jag och Trollis åka till Norrtälje, det ska bli roligt

.... But I'm gonna love you like I've never been hurt before
I'm gonna love you like I'm indestructible.....


dagens fundering

- Lillevi, nu ska du och jag göra snötunnlar i snöhögen!
- Njea, det måste bli mer snö så det finns någon snöhög att bygga i.
- MEN ÅÅÅÅH, du sa ju att vi skulle göra det när det kom snö....

*tystnad*

-...kan vi göra snögrisar då??


så...hur gör man snögrisar??

när jag redan sopar banan

tänk att vissa tror att det jag ska anpassa mig hela tiden... när jag egentligen redan sopar banan framför dem och gör vad jag kan för att underlätta.

Som att jag inte har andra saker för mig.


Ett tag sen sist...

Tog mig i kragen igår och sydde gardinerna till Minnas rum, det blev superbra, helt rätt färg för den blå väggen.
Sen har det lilla trollet haft feber nu sen i torsdags som inte ger med sig, men hon är pigg i övrigt och inga andra fel.

Vi började skissa på utbyggnaden av huset igår, kollade på tomtkartan och sånt... och upptäcker till vårat förtret på situationsplanen, eller var det heter, att vi bara får bygga ut ca 2 m på framsidan pga någonting... men och andra sidan så mätte vi och grejande, 2x ca 4 m borde bli alldelles lagom stor hall. Eller?

Sen lata som vi är så funderar på att höra huskomponenter i Linghed om hur mycket de ska ha för att bygga tre väggar, med tanke på att tid och ork inte alltid infinner sig samtidigt i den här familjen. Och kranbil med chaufför lär väl inte vara så svårt att fixa...eller?

Hur som helst ska vi ta tag i det ordentligt nu så vi kan ansöka om bygglov och se om vi ens får bygga...

RSS 2.0